FIFA: Palestinski nogometni savez odustao od zahtjeva za suspenzijom Izraela

epa04769861 (FILE) File picture dated 20 March 2015 of FIFA President Joseph Blatter following a FIFA Executive Committee meeting in Zurich, Switzerland. The United States Justice department on 27 May 2015 names nine football officials indicted on corruption charges, including current top officials at governing body FIFA, which is due to hold its Congress and presidential election on 29 May. FIFA president Joseph Blatter is not one of the nine indicted persons. EPA/ENNIO LEANZA DATABASE

Palestinski nogometni savez službeno je odustao od zahtjeva za suspenzijom Izraela iz međunarodnih nogometnih asocijacija, objavljeno je uoči glasovanja o predsjedniku na kongresu FIFA-e u Zürichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Palestinskog nogometnog saveza Djibril Rajoub obznanio je u petak da “Palestina službeno odustaje od traženja da se Izrael suspendira”, pa se o tom zahtjevu više neće raspravljati na kongresu. Palestinci su optužili Izraelce da su u njihovu ligu uključili pet klubova iz židovskih naselja na Zapadnoj obali, te da Izrael ne dopušta nogometašima iz pojasa Gaze odlazak na utakmice izvan Gaze.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter nedavno je bio u službenom posjetu u Izraelu, gdje se sastao s izraelskim i palestinskim dužnosnicima, te tom prilikom predložio “mirovnu” utakmicu nogometnih reprezentacija Izraela i Palestine. Izrael je član UEFE, a Palestina Azijske nogometne konfederacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.