Finale Fed Cupa: Francuska povela, Caroline Garcia bolja od Karoline Pliškove

Foto: fah

Francuska ženska teniska reprezentacija povela je sa 2-1 protiv braniteljica naslova Čehinja u finalu Fed Cupa koji se igra u Strasbourgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusku je nadomak osvajanja trećeg naslova u Fed Cupu, nakon 1997. i 2003. godine, dovela Caroline Garcia koja je u prvom nedjeljnom dvoboju nadigrala Karolinu Pliškovu sa 6-3, 3-6, 6-3.

Garcia je u subotu donijela i prvi bod Francuskoj 7-6 (3), 6-3 pobjedom protiv Petre Kvitove, dok je Pliškova dovela Češku u vodstvo od 1-0 nakon četiri i pol sata igre protiv Kristine Mladenović koju je svladala sa 6-3, 4-6, 16-14.

Prvu priliku da Francuskoj donese naslov ima Alize Cornet koja u četvrtom dvoboju igra protiv Barbore Strycove, dok će u slučaju uspjeha Čehinje o ukupnim pobjedniku odlučivati igra parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češka pokušava osvojiti treći uzastopni naslov u Fed Cupu, te peti u posljednjih šest godina. Bile su pobjednice 2011., 2012., 2014. i 2015.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.