Finale Lige prvaka: Španjolska navija za Real, a Katalonija?

Foto: Twitter

Večeras se u Cardiffu igra veliko finale Lige prvaka, završnica i kruna sezone, dvoboj trenutno dvije najbolje europske momčadi, Real – Juventus. Naravno, Španjolci će navijati za Real večeras, Talijani za Juventus, a Katalonci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S naslovnih stranica katalonskih medija, a posebno Mundo Deportiva, ”vrišti” naslov ”Forza Alves”, dok Sport poručuje ”Forza, Juve.” Dakle, Katalonci su izabrali – Juventus.  Katalonski mediji otvoreno navijaju za talijanski klub, što samo potvrđuje najave koje se mogu čuti iz Katalonije o odvajanju. Španjolski mediji ne kriju razočarenje ponašanjem medija iz Katalonije.

Mediji u ostatku Španjolske podržavaju Real, talijanski mediji, bez obzira iz kojeg grada dolazili, bez fige u džepu navijaju za svoj Juve. Katalonci su još jednom potvrdili koliko je zapravo njihovo rivalstvo s Realom veliko. Jače i od Španjolske.

Kako smo spomenuli  s naslovnice Mundo Deportiva ‘vrišti “Forza, Alves!” uz fotografiju Danija Alvesa u posebnom dresu – pola u bojama Juventusa, pola u bojama njihove Barcelone. Sport je pak otvoreno na svojoj naslovnici poručio: ”Naprijed, Juve!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će reći da se, između ostaloga, radi i o ljubomori. Naime, Real je u finalu Lige prvaka, drugu godinu za redom, Barcelona ipak to nije. Real je i prvak Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.