Fiorentina bez trenera, Stefano Pioli podnio ostavku: ‘Svom sam poslu uvijek pristupao odgovorno i profesionalno’

Foto: fah

“Prisiljen sam odstupiti, jer se sumnja u moje profesionalne i ljudske sposobnosti”, izjavio je za talijansku izvještajnu agenciju (ANSA) dojučerašnji trener talijanskog nogometnog prvoligaša Fiorentine 53-godišnji Stefano Pioli, nakon što je klub na svojoj službenoj stranici objavio da je u utorak prihvatio njegovu pismenu ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svom sam poslu uvijek pristupao odgovorno i profesionalno te se prema njemu odnosio s poštovanjem i bio vrlo predan”, objavio je ogorčeni stručnjak koji je u karijeri vodio milanski Inter i rimski Lazio, a na klupi Fiorentine je proveo posljednja 22 mjeseca.

Ostavka je izravna posljedica nedjeljnog, domaćeg poraza od predzadnjeg Frosinonea (0-1) te niza loših rezultata “viola” u talijanskom prvenstvu, u kojem se Fiorentina trenutačno nalazi na 10. mjestu, ali je u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima ostvarila samo jednu pobjedu. Jedina rezultatski svjetla točka posljednjih mjeseci je plasman u polufinale talijanskog Kupa, u kojem će za proboj u finale 25. travnja morati pobijediti Atalantu u Bergamu, nakon što je prva utakmica u Firenzi završila 3-3.

Fiorentina je objavila da će treninge voditi Piolijev pomoćnik Giacomo Murelli, ali još se ne zna tko će preuzeti kormilo momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.