Football Leaks: Evo koliko je poreza utajeno zahvaljujući Jorge Mendezu

Foto: fah

Agencija Gestifute, kojom upravlja menadžer Jorge Mendez, objavila je poreznu prijavu Cristiana Ronalda kao dokaz da Portugalac ispunjava svoje porezne obveze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ronaldo ispunjava svoje porezne obveze od početka karijere i u svim državama u kojima je živio. Ovaj dokument nismo objavili jer smo to morali, već smo to učinili dragovoljno. U njemu je nepobitno dokazano da se igrač i agencija ponašaju u dobroj vjeri te da surađuju s vlastima u duhu transparentnosti i zakona”, stoji u priopćenju agencije.

Ipak, Football Leaks otkriva kako je Mendes napravio offshore modele kako bi njegovi igrači zaobišli visoke poreze, koji je primjerice u Španjolskoj 30 posto. Tvrde kako su klijenti Jorgea Mendesa sakrili ukupno 188,4 milijuna eura do sada.
Cristiano Ronaldo -149,5 milijuna eura
Jose Mourinho – 12 milijuna eura
James Rodriguez – 12 milijuna eura
Radamel Falcao – 5,9 milijuna eura
Pepe – 3,8 milijuna eura
Fabio Coentrao – 3,3 milijuna eura
Ricardo Carvalho – 1,9 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.