Halilović: Hrvatski mediji su negativni i pišu da mi je propala karijera, nije fer

Foto: fah

Alen Halilović odigrao je ove sezone za HSV tek 137 minuta, od toga u nijednoj utakmici više od 45 minuta, a ovog je ljeta stigao kao veliko pojačanje iz Barcelone za pet milijuna eura i nadimkom ‘hrvatski Messi’. Nakon što ga je kupia Barcelona velika su očekivanja javnosti, a veliki pritisak često sa sobom nosi i lanac pogreašaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu pobjeći od toga da sam imao grešaka koje su bile posljedice nestrpljenja ili velike želje za dokazivanjem, pogotovo u nekim napetijim periodima karijere. Kao i svi mladi igrači, i ja sam imao boljih i lošijih dana. Mislim da je to nešto normalno, a pogotovo ako na tim greškama učiš i ne ponavljaš ih”, rekao je Alen Halilović za Sportske novosti pa nastavio:

“Mislim da sam još uvijek u procesu igračkog odrastanja, ali s 20 godina i već petom seniorskom sezonom ipak imam određeno iskustvo. Daleko od toga da sam gotov igrač, treba još raditi, ispravljati greške i jačati vrline. Sada sam shvatio da će takav dril zapravo biti do kraja karijere; stalno raditi na sebi, održavati se i poboljšavati kako bi spremno davao svoj maksimum, to je bit profesionalizma. Znam da nisam rekao ništa novog, ali jedno je kad ti o tome drugi govore, a drugo kada sam uvidiš i osjetiš te stvari”, rekao je Halilović pa progovorio i o javnom dojmu njega kao tinejdžerski zaigranog igrača, ležernog i često lijenog:

“Uh, jeste me ‘nahvalili’, haha! Imam 20 godina i valjda je logično da budem nešto drugačiji od igrača koji imaju 30 godina. Volim se zezati, družiti, slušati glazbu i pratiti druge sportove, kao i svi normalni mladi ljudi. No, nije istina da sam zato lijen u radu, ili na treningu. O tome recimo nije bilo spomena u Španjolskoj, ili sada u Njemačkoj, nego samo kod nas. Zapravo je istina da se ponašam profesionalno i da se maksimalno trudim na treningu. Uostalom, imam i osobnog kondicijskog trenera. Mario Tomljanović je odličan stručnjak za kondiciju i sjajan čovjek. Pripremio mi je poseban program rada, jačam na planu fizičke kondicije i muskulature uopće. Već osjećam važne pomake. Puno mi psihološki pomaže, pogotovo u teškim fazama, kad mi na terenu stvari ne idu kako bi trebale.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U HSV-u nemam dobar status, ali mislim da je to posljedica slabe komunikacije i odnosa s trenerom i stručnim stožerom”, rekao je igrač HSV-a pa se okrenuo i reprezentaciji Hrvatske:

“Mediji su prema meni u Hrvatskoj doista negativno nastrojeni. Sada kada ne igram pet od šest utakmica primjerice prevladaju napisi da mi je propala karijera, da sam gotov kao igrač, ništa od talenta i slično. Ne znam zašto je to tako. Bilo je na početku sezone dosta naših igrača koji nisu bili u prvom planu u klubovima, ali samo je u mojem slučaju to katastrofično tretirano. Nije fer, ali dobro. Na stvari na koje se ne može utjecati ne treba gubiti energiju. Mene samo zanima da prvo igram dobro u klubu, a onda se nametnem i za reprezentaciju. Međurim, siguran sam da ću se i uz sve te prepreke, radom i trudom vratiti u prvi plan reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.