Foss-Solevaag svjetski prvak u slalomu, Rodeš izvrstan šesti

rodeš
Foto: fah

Muškim slalomom završilo je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški skijaš Sebastian Foss-Solevaag novi je svjetski prvak u slalomu. Do zlata je stigao s najboljim rezultatom druge vožnje u kojoj je četvrto vrijeme ostvario hrvatski reprezentativac Istok Rodeš te utrku završio na odličnom šestom mjestu zaostavši za pobjednikom 1.36 sekundi, a Matej Vidović je bio 12.

Srebro je iznenađujuće osvojio Austrijanac Adrian Pertl, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a za Norvežaninom je zaostao 21 stotinku. Uspjeh norveške reprezentacije upotpunio je Henrik Kristoffersen koji se sa šestog mjesta u prvoj vožnji probio do bronce sa zaostatkom od 46 stotinki.

Rodeš je u prvoj vožnji sa startnim brojem 31 ostvario 14. rezultat i za vodećim Pertlom zaostao manje od sekunde (0.98). Kako su organizatori zbog toplog vremena odlučili da će u drugoj vožnji startati obrnutim redoslijedom od 15. skijaša, Rodeš je u drugu vožnju išao kao drugi i iskoristio to na najbolji mogući način. Mirnom vožnjom, bez forsiranja i velikih pogrešaka postavio je vrijeme koje je prvi uspio nadmašiti tek deveti iz prve vožnje Švicarac Daniel Yule, a nakon njega još četvorica skijaša, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.