(FOTO) Dinamo bez poraza do proljeća u Europi: Dobro raspoloženi odigrali 0:0 protiv Anderlechta

Foto: fah

U susretu posljednjeg, šestog kola D skupine Europske lige nogometaši Dinama su na stadionu Maksimir odigrali 0-0 protiv Anderlechta, no i prije zadnjeg kola osigurali su prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ‘europsko proljeće’ nakon 40 godina osigurao već u četvrtom kolu, a potom je u Istanbulu odigrao 0-0 protiv Fenerbahčea i tako osigurao prvo mjesto u skupini. U posljednjih 90 minuta ‘modri’ su mogli igrati bez stresa i bez pritiska, a nažalost odigrali su i bez golova.Za goste su cijeli susret odigrali Ivan Santini i Antonio Milić, a obojica su dobili žute kartone.

Dinamo je šesnaestinu finala, odnosno europsko proljeće nakon 40 godina posta, osigurao već u četvrtom kolu pobjedom nad Spartak Trnavom početkom studenoga u Zagrebu (3-1), a remijem kod Fenerbahčea (0-0) u petom kolu i prvo mjesto skupine.

Bila je to siromašna utakmica bez prilika i bez ritma. Dinamo je imao inicijativu, ali niti jednom nije ozbiljnije ugrozio belgijska vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25. minuti dobru akciju Dinama okončao je Hajrović udarcem daleko iznad vrata, a u 32. minuti je udarac Gojaka blokiran u posljednji trenutak. Bila su to jedina uzbuđenja u vrlo slabom prvom dijelu.

Niti drugi dio nije ponudio bolji nogomet. U 76. minuti Hajrović nije ukrotio loptu u situaciji kada je bio sam, u 78. minuti Stojanović je bio neodlučan, a minutu kasnije udarac glavom Rrahmanija nije bio dovoljno snažan da ugrozi belgijskoga vratara. U 82. minuti Livaković brani nezgodan udarac iz daljine Kayembea u prvoj opasnijoj akciji Anderlechta, a u 89. minuti udarac Bakkalija odlazi malo iznad grede.

U drugom susretu iz ove skupine Spartak je u Trnavi pobijedio Fenerbahče sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Kubilay Yilmaz u 41. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je osvojio prvo mjesto sa 14 bodova, dalje ide i Fenerbahče koji je sakupio osam bodova, Spartak je treći sa sedam bodova, a Anderlecht posljednji s tri boda.

DINAMO – ANDERLECHT 0-0

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Schaerer iz Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković; Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac (Rrahmani, 46) ; Dani Olmo, Šunjić, Gojak; Oršić (Šitum, 89), Gavranović (Petković, 65), Hajrović

ANDERLECHT: Boeckx; Appiah, Bornauw (Delcroix, 63), Sanneh, Milić (Saelemaekers, 71) ; Gerkens, Kayembe, Morioka, Saief (Amuzu, 68); Bakkali, Santini

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.