(FOTO) Engleski izbornik uoči utakmice protiv Hrvatske: ‘Hrvati su vrlo jaki, bit će to dobar test’

Foto: fah

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Garreth Southgate na konferenciji za novinstvo u Rijeci u četvrtak, uoči utakmice na stadionu Rujevica s Hrvatskom u Ligi nacija, ocijenio je da je Hrvatska vrlo jaka ekipa te da će ova utakmica biti dobar test za Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Southgate je ocijenio da su Ante Rebić i Ivan Perišić dvojica vrlo dobrih napadača a da je hrvatska sredina terena možda najbolja na svijetu.

Foto: fah

Kazao je da vjeruje u svoju ekipu. “Imamo igrača s relativno malim iskustvom, ali koji su ostavili utisak na treninzima i pokazali da se mogu nositi s ovom razinom”, rekao je. Izrazio je žaljenje da neće moći igrati ozlijeđeni Luke Shaw, Danny Rose i Alex McCarthy.

Na pitanje o igri pred praznim tribinama, naveo je da će to biti čudno iskustvo. “Mislim da i Hrvatska osjeća isto, jer neće imati podršku svojih strastvenih navijača. Šteta je da naši navijači koji putuju s reprezentacijom i oni koji nisu propustili nijednu njenu utakmicu desetljećima neće moći biti na stadionu”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li savjetovao igračima da paze što govore, s obzirom na to da će se na praznom stadionu sve dobro čuti u televizijskom prijenosu, Southgate je rekao da je utrošio dvije godine ohrabrujući ih da govore jedni drugima pa bi sad suprotan savjet bio štetan.

Foto: fah
Foto: fah

Za razliku od Zlatka Dalića, nije želio otkriti postavu, rekavši da će je, kao i inače, objaviti sat prije utakmice.

Foto: fah

Na konferenciji za novinstvo bio je i središnji branič John Stones, ali mu nije bilo upućeno nijedno pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.