(FOTO) Europske igre, Minsk: Zlato za Luciju Babić u sambu i bronca Barbari Matić u judu

Foto: fah

Treći natjecateljski dan drugih Europskih igara u Minsku (21-30. lipnja) hrvatski su predstavnici završili s dva osvojena odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesno zlato osvojila je Lucija Babić u sambu, nakon što je s u finalu s uvjerljivih 4-0 svladala Ukrajinku Katerinu Moskalovu. Babić je u četvrtfinalu bila bolja od Bjeloruskinje Namazove sa 3-0, a u polufinalu od Moldavke Budeanu sa 3-2. Budući da se radi o sportu svojstvenom državama bivšeg Sovjetskog Saveza (sambo je kombinacija nekoliko borilačkih vještina, a u prijevodu s ruskog glasi: samoobrana bez oružja), uspjeh Hrvatice itekako dobiva na vrijednosti.

I druga medalja na EI stiže u Hrvatsku iz borilačkog sporta. Judašica Barbara Matić je u kategoriji do 70 kg izborila broncu. Nakon što je ipponima eliminirala Belgijku Taeymans i Grkinju Teltsidou, u trećem je kolu poražena od Francuskinje Gahie, da bi u pobjedničkom repasažu protiv Irkinje Fletcher izborila borbu za broncu. U završnom nastupu, vrijednom europske bronce, bila je bolje od Poljakinje Darije Pogorzelec.

Blizu odličja bio je u sambu i Dino-Dominic Sumpor (kategorija do 74 kg), koji je poražen u borbi za broncu od Bjelorusa Stsiapana s tijesnih 1-2. Judaš Dominik Družeta poražen je u kategoriji do 81 kg na startu natjecanja od Talijana Parlatija. U ponedjeljak nastupaju Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Šutalo (+78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Streličari Amanda Mlinarić i Mario Vavro u ekipnom dijelu složenog luka bili su u zoni odličja, na kraju im je za broncu nedostajao samo jedan krug. Vavro je u pojedinačnoj konkurenciji složenog luka izborio osminu finala (27. lipnja), a u ponedjeljak će na strelište naši predstavnici u olimpijskom luku – Tihana Kovačić i Matija Mihalić.

Nakon što je u jutarnjem nastavku kvalifikacija naš ponajbolji strijelac u disciplini trap Giovanni Cernogoraz četvrtim mjestom izborio finale, očekivala se i njegova borba za odličje. No, nije to bio njegov dan, Cernogoraz je završio kao šesti. Drugi naš adut u trapu, Anton Glasnović, pucao je bolje nego prethodnog dana i za dva je “goluba” ostao pred vratima finala. Na kraju je ukupno deseti.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Boksač Toni Filipi izborio je četvrtfinale teške kategorije, nakon pobjede nad Ircem Anthonyjem Browneom (4-1). Filipija još jedna pobjeda dijeli od brončane medalje, a može je izboriti u utorak u dvoboju s Mađarom Adamom Hamorijem. U poluvelter kategoriji Erik Pijetraj se oprostio od natjecanja porazom u drugom kolu od Talijana Di Lernie (0-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponedjeljak donosi nastup i jedine nam boksačice na EI, Sara Beram odmjerit će snage s Bjeloruskinjom Brujevič.

Naš muški biciklistički tercet nastupio je na cestovnoj utrci (180 km). Viktor Potočki je stigao 90., Antonio Barac 100., Filip Kvasina 108. u konkurenciji 136 biciklista.

Stolnotenisači su uspješno odradili 3. kolo pojedinačne konkurencije. Andrej Gaćina je sa 4-3 svladao Francuza Simona, a Tomislav Pucar sa 4-1 Ukrajinca Priščepa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S kvalifikacijskim natjecanjima u ponedjeljak kreću i naši badmintonaši, a uzdanice na EI su nam Maja Pavlinić i Zvonimir Đurkinjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.