(FOTO) Europsko prvenstvo, drama u Areni: Makedonija iznenadila favoriziranu Sloveniju u Zagrebu

Foto: fah

U susretu 1. kola skupine C na Europskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj Makedonija je u zagrebačkoj Areni svladala Sloveniju sa 25-24 (11-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Susret Makedonaca i Slovenaca odigran je u odličnoj atmosferi, obje reprezentacije imale su podršku od po najmanje 5.000 navijača s tribina, a igrači su na terenu ponudili vrlo zanimljiv okršaj pun preokreta iz kojega su na kraju kao pobjednici izašli Makedonci.

Prvu ozbiljniju prednost na utakmici ostvarili su Slovenci koji su u 11. minuti poveli sa 5-2. Tih tri gola razlike održavali su gotovo do kraja prvog poluvremena, u 27. minuti je bilo 11-8, no Makedonci u u posljednje tri minute postigli tri gola zaredom i na odmor otišli s neodlučenih 11-11.

Makedonci su svoju seriju nastavili i u drugom poluvremenu i s još četiri gola zaredom poveli sa 15-11. Ipak, Slovenci su uspjeli vrlo brzo dostići zaostatak te je u 45. minuti bilo 17-17, a do kraja utakmice niti jedna reprezentacija nije uspjela ostvariti prednost veću od jednog gola. Na ulasku u posljednjih pet minuta Slovenija je vodila sa 24-23, ali su do kraja utakmice ostali bez postignutog pogotka prvenstveno zbog izgubljenih lopti, dok su braća Lazarov, Kiril i Filip, postigli golove za pobjedu Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Manaskov s osam i Kiril Lazarov sa sedam golova predvodili su Makedoniju, dok je Žiga Mlakar s četiri gola bio najefikasniji kod Slovenije.

Ranije u subotu u prvoj utakmici ove skupine branitelj naslova Njemačka je uvjerljivo svladala Crnu Goru sa 32-19 (17-9). Susret je praktički bio riješen već sredinom prvoga poluvremena kada su Nijemci uspjelo od 11. do 21. minute napraviti seriju od 9-0 kojom su se odvojili na velikih 13-3. U nastavku utakmice razlika je u nekoliko navrata iznosila i 14 golova (28-14, 31-17, 32-18), da bi završilo s njemačkom prednosti od 13 pogodaka. Uwe Gensheimer je s devet golova bio najefikasniji kod Njemačke, dok je Vladan Lipovina postigao sedam pogodaka za Crnu Goru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.