(FOTO) Europsko prvenstvo odbojkašice: Hrvatska ipak nije uspjela iznenaditi Tursku

epa07811021 Beta Dumancic (L-back) of Croatia in action against Hande Baladin (L) and Eda Erdem Dundar (R) of Turkey during the EuroVolley Women 2019 Round of 16 match between Turkey and Croatia in Ankara, Turkey, 01 September 2019. EPA/SEDAT SUNA

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva, u osmini finala u Ankari bolja je bila domaća reprezentacija Turske sa 3-2 (26-24, 18-25, 31-33, 25-22, 16-14) nakon dva i pol sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše su igračice pružile sjajan otpor favoriziranoj domaćoj ekipi, čak su stigle i nadomak pobjede povevši sa 12-11 u petom setu, no na kraju ipak nisu imale dovoljno snage i koncentracije za veliko iznenađenje.

Već je prvi set dao nagovijestiti kako će susret biti dramatičan, Hrvatska je imala prednost od 12-8 na startu, Turska je serijom 9-2 preuzela kontrolu rezultata, ali naše se djevojke nisu predale niti kada je bilo naoko uvjerljivih 22-18 za Turkinje. Stigle su poravnanja na 24-24, no tada je turski blok zaustavio našu najbolju igračicu samantu Fabris te je prva dionica pripala domaćinu.

Sredinom drugog seta Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata povevši sa 14-11, Turska se držala do 19-17, no tada je uslijedila odlična serija servisa Matee Ikić kojom je Hrvatska pobjegla na 23-17 i mirno privela taj set u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bila u prednosti od starta trećeg seta kojega je otvorila sa 3-0 pa sve do rezultata 22-22 kada su Turkinje stigle do prvog izjednačenja. Prvo vodstvo u trećem setu Turska je ima kod 24-23 kada je ujeedno stigla i do set-lopte. A tada je uslijedila velika drama u kojoj je Hrvatska spasila šest set-lopti suparnica te napokon realizirala svoju treću set-loptu za 33-31 i vodstvo od 2-1 u setovima.

Imale su naše igračice prednost i u otvaranju četvrtog seta, no Turkinje su ipak na vrijeme stigle do preokreta te držale laganu prednost sve do njegova zaključenja.

Kako su Turkinje na servis Caliskan osvojile prvih šest bodova u odlučujućem petom setu izgledalo je kako kod naših igračica više nema snage za pružanje jačeg otpora. No, malo-pomalo se turska prednst topila te je Hrvatska s dva servisa Šamadan stigla do vodstva od 12-11. Ipak, nisu uspjele zadržati prednost, Turska je s dva uzastopna poena stigla do minimalnog vodstva te realizirala drugu meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.