(FOTO) Golijada u Gradskom vrtu: Bjelorusija porazila Hrvatsku na startu kvalifikacija za SP

Drago Sopta/hns

Prvog dana kvalifikacijskog turnira za SP, Azerbajdžan je u Osijeku uvjerljivo svladao Švedsku, a Bjelorusija je u završnici vrlo uzbudljive utakmice uspjela nadjačati domaćina, reprezentaciju Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osječkoj dvorani Gradski vrt u četvrtak je započeo kvalifikacijski turnir za odlazak na svjetsku smotru u Kolumbiji iduće godine, a prvi je protivnik hrvatskoj reprezentaciji bila Bjelorusija, koja je naposljetku ubilježila i vrijednu pobjedu.

Iako je Hrvatska obećavajuće otvorila susret – Novak je već na isteku prve minute zatresao okvir gola – te češće prijetila suparničkim vratima, Bjelorusija je prva stigla do prednosti.

U 12. minuti Olševski je pogodio na asistenciju Lazjuka, no Stankovićevi su izabranici nastavili napadati te u zadnjoj sekundi prvog dijela izborili kazneni udarac nakon šestog bjeloruskog prekršaja. Jelovčić je bio precizan te se na odmor otišlo s neriješenih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog dijela Hrvatska je preokrenula rezultat autogolom Olševskog te povela 2:1, no niti Bjelorusi nisu posustajali. U 26. minuti Černik je pogodio za 2:2, da bi samo 12 sekundi kasnije Matošević vratio Hrvatskoj pogodak prednosti.

Novo izjednačenje donio je Silivončik u 28. minuti, golom za 3:3, a isti je igrač samo tri minute poslije osigurao bjeloruski preokret na 4:3.

Uzbuđenjima ni tada nije bio kraj. Marinović je Hrvatsku vratio u egal (4:4) u 33. minuti, da bi pet minuta prije isteka vremena domaću mrežu zatresao i Šostak, za novo vodstvo Bjelorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje je dvije minute Hrvatska tražila poravnanje i osvajanje barem jednog boda, no Bjelorusija je stigla s dva nova pogotka zapečatiti svoje slavlje. Strijelci su bili Šostak te Silivončik, samo devet sekundi prije posljednjeg sučevog zvižduka.

U drugoj utakmici prvog kola Skupine 2, koja je odigrana na samom početku osječkog turnira, Azerbajdžan je uvjerljivo pobijedio Švedsku rezultatom 8:2.

U drugom se kolu, u petak, sastaju Azerbajdžan i Bjelorusija (17:30) te Hrvatska i Švedska (20:00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska – Bjelorusija 4:7 (1:1)

Strijelci: 0:1 – Olševski (12′), 1:1 – Jelovčić (20′), 2:1 – Olševski (22′ – ag), 2:2 – Černik (26′), 3:2 – Matošević (27′), 3:3 – Silivončik (28′), 3:4 – Silivončik (31′), 4:4 – Marinović (33′), 4:5 – Šostak (36′), 4:6 – Šostak (39′), 4:7 – Silivončik (40′)

Žuti kartoni: Luškovski (21′)

Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Suton; Bilić, Matošević, Grbeša, Koturović, Jelavić, Babić, Marinović, Pandurević, Perić. Izbornik: M. Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelorusija: Čurilin, Olševski, Luškovski, Lazjuk, Popov; Golovnjov, Lihač, Silivončik, Los, Alejnikov, Šostak, Černejko, Černik, Podalinski. Izbornik: V. Ignatik.

Skupina 2:
1. Azerbajdžan 3
2. Bjelorusija 3
3. Hrvatska 0
4. Švedska 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.