(FOTO) Hrvatska plivačica Dina Levačić uspješno preplivala kanal Tsugaru u Japanu

Daljinska plivačica Dina Levačić (23), članica Kluba daljinskoga plivanja Split, preplivala je kanal Tsugaru u Japanu koji se nalazi između otoka Honshua i Hokkaida i spaja Japansko more i Tihi ocean, izvijestio je u ponedjeljak ujutro njezin stožer koji je prati u Japanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dina Levačić startala je u ponoć po lokalnom japanskom vremenu, a do Hokkaida preplivala je gotovo 31 kilometar za sedam sati, 13 minuta i 15 sekunda, navodi se u izvješću njezina stožera dostavljenoga Hini u Splitu.

Dina se pothvatom pohvalila i na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, Dina je tako postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru. Ovim preplivavanjem ostvarila je četvrti maraton od ukupno Velikih sedam.

Do sada je, naime, preplivala kanal Catalina, La Manche, kanal Molokai i Tsugaru, a ostali su joj za preplivati Sjeverni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal (Novi Zeland).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.