(FOTO) Legende Oxforda pobjednici revijalne veslačke utrke sv. Duje: Veslao i Andro Krstulović Opara

Foto: fah

Osmerac legendi Oxforda pobjednik je revijalne veslačke utrke koja se tradicionalno svake godine održava na blagdan Grada Splita – sv. Duje, dok su drugo mjesto podijelile ekipe Cambridgea i Gusara iz Splita, te su na carskom trgu Peristilu svima svečano podijeljene medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Oxforda Luka Grubor je nakon pobjedničke utrke novinarima izjavio da mu nakon 13 godina i sve manje treninga 220 metara, koliko je duga dionica regate, postaje sve duža. Unatoč umoru i stresu lijepo mu je opet biti s prijateljima i odveslati koju dionicu, pogotovo na Rivi u Splitu na Dan sv. Duje. Rekao je da im se u ekipi nalaze legende Oxforda, najbolji veslači u posljednjih 20 godina. Za ovu su se regatu pripremali nekoliko tjedana individualno, ali se pripremaju i cijele godine kroz koju pokušavaju ostati u formi.

“Vrlo je specifična stvar 220 metara na moru, radi se o sprintu. Mi nemamo priliku trenirati u čamcu dugo vremena, no trudimo se ostati u formi. U ovih 16 godina naša je ekipa sudjelovala na ukupno 13 regata. Jedini sam veslač u sve tri ekipe koji je odveslao svih 13 utrka i mislim da je moja ekipa do sada pet puta osvajala zlato”, kazao je Grubor dodavši da Gusar iz Splita još uvijek vodi.

Drugo su mjesto podijelile ekipe Cambridgea i Gusara iz Splita. Trka je započela u 11.30 sati sa startom kod Lučke kapetanije. Natjecatelji su veslali do Matejuške na 220 metara dugoj stazi. Brojni su građani pratili regatu, a među njima je bio i premijer Andrej Plenković sa ministrima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima regate, pobjednik je posada koja prva dostigne dvije pobjede. U prve dvije utrke prvo je mjesto zauzela ekipa Oxforda, dok je Cambridge bio drugi u prvoj, a Gusar iz Splita u drugoj vožnji. Pobjednički osmerac su činili Luka Grubor, Jan Herzog, Nicholas Heathcote, Olivier Siegelaar, Dušan Milovanović, William Ripley, Matthew O’Leary, Vassilis Ragoussis, te kormilarka Clarissa Coveney.

Za posadu Cambridgea veslali su Christopher Black, Alexandar Scharp, Joshua Pendry, Tom Strudwick, Clemens Aurspberg, David Nelson, Daniel Gibb Morris, Petar Marsland i kormilar Edward Randolph. Gusarove legende su bile Jure Mrduljaš, Igor Boraska, Nikša Skelin, Milan Ražov, Denis Boban, Nenad Tvrdić, Andro Krstulović Opara, Vladimir Topić i kormilar Ante Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.