(FOTO) Ludnica u Moskvi: Crveni trg preplavili hrvatski navijači, odbrojava se do utakmice

Foto: fah

Najpoznatiji simbol ruske prijestolnice, ali i srce cijele Rusije, moskovski Crveni trg preplavili su hrvatski navijači uoči finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati uoči povijesnog finala hrvatske i francuske vrste na stadionu Lužnjiki, atmosfera u središtu grada je dosegla usijanje.

Na polufinale protiv Engleske u Moskvu je doputovalo oko 10.000 hrvatskih navijača, a sada ih se očekuje možda i dvostruko više. Nažalost, mnogi od njih i bez karte nadajući se kako će na ulicama Moskve ugrabiti ‘papirić sreće’

“Sinoć su šverceri za ulazice tražili dvije tisuće eura, a danas je cijena pala na 1.500″ kazao nam je jedan mladić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio navijača je ljut što je pušteno u prodaju samo 1.230 ulaznica, no one su razgrabljene u ‘sekundi’. Interes je takav da niti stadion sa četiri milijuna mjesta ne bi bio dovoljan.

Nikolsjaka ulica koja izlazi na Crveni trgi i koja je puna kafiča i restorana zakrčena je hrvatskim navijačima koji su stigli na finale doslovno iz svih krajeva svijeta. Francuzi se drže suzdržano, kao da su svjesni kako ih očekuje ‘Vatreno ludilo’. Ili se drže one ‘tko se zadnji smije…”

I ovoga puta je razvijena je sada već poznata navijačka zastava s kvadratićima koju su napravili navijači iz Crikvenice i Brbira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Kalinjingradu smo obećali da idemo do finala i uspjeli smo. Prošli smo cijelu Rusiju i ostao je još jedan korak pa ćemo onda slaviti mjesec dana,” poručili su dečki.

Uz nju je razvijena i zastava s crveno-bijelim kvadratićima s natpisom “Hvala, Rusijo” na ruskom jeziku.

Zanimljivo, Sveruski centar za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM) je napravio anketu za koga će navijati Rusi u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1600 ispitanih, za hrvatsku reprezentaciju će navijati 35% ispitanika, a za francusku – njih 31%. Međutim, favoritom utakmice ipak smatraju Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.