(FOTO) Marin Čilić nakon više od dva sata igre slomio ”autsajdera” za 2:0 vodstvo Hrvatske protiv Indije

Foto: fah

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon prvog dana dvoboja s Indijom u zagrebačkom Domu sportova ima prednost od 2:0. Nakon prvog dana Hrvatska je stigla na korak do plasmana u završnicu Davis Cupa u Madridu od 23. do 29. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

”Najprije Borna Gojo, potom Marin Čilić upisali su pobjede u vrlo neizvjesnim mečevima. Gojo preokretom nakon gubitka prvog seta od Prajnesha Gunneswarana, dok je Čilić do svoje 30. pojedinačne pobjede u ovom natjecanju došao u dva napeta tie-breaka protiv Ramkumara Ramanathana.

Izborniku Vedranu Martiću smiješi se pobjeda u debiju na klupi Hrvatske, treći bod najprije će se tražiti u parovima (Mate Pavić, Franko Škugor – Rohan Bopanna, Leander Paes) danas od 15 sati. Ako to ne prođe, tada će na teren izaći Čilić i Gunneswaran, eventualno Gojo i Ramanathan bude li, a valjda neće, 2:2.

Koliko je Ramanathan bio opasan protiv Čilića, koji se još uvijek traži i ni izbliza ne izgleda dobro kao ranije, dovoljno je napisati da je Indijac u oba tie-breaka imao set-loptu. U prvom setu je vodio 6:5, u drugom 7:6, no naš Davis Cup rekorder se nije dao smesti u kritičnim trenucima, pronašao je način zaustaviti Ramanathana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i kad je na 8:8 u tie-breaku prvog seta suparnik pokušao provocirati pogrešku žaleći se da Čilić troši više vremena od dopuštenog između poena. Tu je uskočio i indijski izbornik Rohit Rajpal s prosvjedima sutkinji Ceciliji Alberti, potrajale su ta rasprava i objašnjavanje, ali nisu uzdrmali Čilića. Izvukao je set, realizirao treću set-loptu, a u drugom setu bilo je i spašavanja dvije set-lopte.

Prava neugoda na 2:3, no tada je opet pokazao klasu, s dva forhend winnera se izvukao. Imao je i on svoje dvije prilike, no i Ramanathan se nije dao, pa je opet odlučivao tie-break.

Čilić je i u njemu kasnio (0:2), pa kad je stigao zaostatak, propustio je dvije meč-lopte. Nakon dva sata i 16 minuta ipak je stigao kraj. Bilo bi opasno gledati treći set, dobro da je Marin izbjegao ulazak u dramu s obzirom da je Ramanathan zbilja izgledao dobro. Izgledao je sposoban zakomplicirati stvari do maksimuma. Na kraju je ipak prevladalo Marinovo iskustvo i mirnoća u ključnim trenucima”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, očekivano, nakon prvog dana ima vodstvo od 2:0 te se očekuje rutinski završetak posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.