(FOTO) Na komemoraciji za Stanka Poklepovića mnogi sportaši, predsjednik Hajduka nije došao

Foto: fah

U kino dvorani na Poljudu danas je održana komemoracija za legendarnog trenera Hajduka Stanka Poklepovića Špacu za kojega je gradonačelnik Andro Krstulović Opara kazao da je bio simbol Splita i čovjeka koji nije nikada odustajao od svog Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada ga je Hajduk tri puta poslao s klupe nije imao niti jednu ružnu riječ. Koja je pouka šjor Stanka? Viteštvo, poštenje i kultura. Okupio je ljude koji dugo nisu bili na Poljudu i sve one koji bi češće trebali biti ovdje. Imao sam priliku nekoliko puta s njim razgovarati i naučio sam jednu bitnu stvar, a to je cijeniti svoje pretke. Izražavam vam najdublju sućut, uvažena obitelji, jer smo od njega puno naučili”, poručio je gradonačelnik Krstulović Opara.

Predsjednik skupštine Hajduka Vinko Radovani rekao je da se opraštamo od jednog od najvećih trenera koje je Hajduk imao podsjetivši kako je legendarni Špaco Hajduk vodio osam sezona, a kao trener je osvojio i prvenstvo Hrvatske.

“Ne pamtim da je u ovoj dvorani bilo ikada više svijeta. Hvala mu na svemu što je dao za Hajduk, posebno mu i veliko hvala što smo svi bili dio bogatog prozorčića koji je utkan u Hajdukovu povijest. Dragi moj šjor Špaco želim vam da zauzmete mjesto gore na nebeskoj tribini u društvu prijatelja koji vas čekaju”, kazao je Radovani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim izbornika Zlatka Dalića na komemoraciji su bili brojni igrači i treneri Hajduka te mnogobrojni ljubitelji splitskog kluba među kojima i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Posljednji ispraćaj i ukop legendarnkog trenera bit će sutra, 28. prosinca, u 14 sati u obiteljskoj grobnici u Milni na otoku Braču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.