(FOTO) Neredi na Euru: Dok hrvatski navijači pjesmom bodre ‘Vatrene’, tučnjave navijača drugih reprezentacija se nastavljaju

Nakon trodnevnih žestokih okršaja u Marseilleu uoči i pa i po završetku derbi utakmice dosadašnjeg dijela prvenstva između Engleske i Rusije (1:1) na Europskom nogometnom prvenstvu incidenti su se kasnije događali i u Nici. Naime, uoči dvoboja nogometnih reprezentacija Sjeverne Irske i Poljske u Nici je došlo do sukoba dvije grupe navijača obje reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode ruski mediji dolazak u Nicu najavili su i ruski navijači, koji nisu na ovom Euru svojim ponašanjem osvjetlali obraz svojoj domovini, baš kao i engleski navijači, za razliku od primjerice hrvatskih navijača koji u pozitivnoj atmosferi, uz navijačke i domoljubne pjesme očekuju prvi hrvatski nastup na Euro protiv Turske.

Inače, ruski navijači su na zadnjem Europskom prvenstvu imali žestoke okršaje s poljskim navijačima te vjerojatno žele priliku za nastavak sukoba, čega se pribojavaju organizatori Europskog nogometnog prvenstva. Sukobi između ruskih i poljskih navijačkih skupini imaju bogatu povijest i nisu nimalo nježni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, jake policijske snage “okupirale” su centar Nice i sve rizičnije punktove u gradu kako bi eventualni nastavak nereda spriječili ili barem sveli na najmanju moguću mjeru. U kuolarima se već počelo pričati o mogućnosti da UEFA reagira i na neki način kazni reprezentacije koje “bodre” na ovaj način svoje zemlje na ovom velikom sportskom natjecanju, no, zasad ništa od toga. Eventualno, ukoliko sukobi ne eskaliraju, moći će se o kaznama govoriti poslije Eura.

Zasad su se tek na udaru nekih interesnih i samozvanih “antifašističkih” skupina našli Hrvatski nogometni savez, hrvatski navijači, zbog Thompsonove pjesme Lijepa li si, koja je zapravo himna hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu. Zatražili su čak i povlačenje te pjesme kao “nacističke”, što je na granici zdravog razuma, a što je predsjednik HNS-a, Davor Šuker, odbio. Dobra vijest je da ipak iza svega ne stoji UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.