(FOTO) U nevjerojatno teškim uvjetima Rijeka prošla Salzburg na Rujevici i osigurala europsku jesen

Foto: fah

Rujevica ponovno ostala neosvojiva tvrđava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke prošli su u zadnje pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici 3. pretkola na Rujevici odigrali 0-0 protiv RB Salzburga te prošli dalje zahvaljujući rezultatu 1-1 i golu u gostima u Austriji.

Riječani su remijem protiv Salzburga osigurali još najmanje osam europskih utakmica i jedva čekaju ždrijeb u petak i protivnika u playoff-dvoboju za ulazak u Ligu prvaka. Ako prođu igrat će po prvi puta u Ligi prvaka, a u slučaju poraza ostaje im utješna nagrada i igranje u skupini Europske lige.

Riječani su prilično sretno došli do playoff-dvoboja jer su Austrijanci veći dio utakmice bili opasnija momčad, no obrana hrvatskog prvaka je izdržala i nije primila gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je počeo po velikoj vrućini, što je itekako djelovalo na ritam utakmice, koja u prvom dijelu nije bila na razini dvoboja za playoff Lige prvaka. Prvi su zaprijetili Riječani u 5. minuti kada je udarac Krvržića u korner skrenuo gostujući vratar. Nakon što je hrvatski prvak bio bolja i agresivnija momčad u prvih petnaestak minuta, probudio se u nastavku i austrijski prvaka, a od nekoliko izglednih situacija najbliži je gou bio Berisha, čiji je udarac u 32. minuti prošao tik pored lijeve vratnice.

Gosti su bolje otvorrili drugo poluvrijeme – u 48. minuti odličnu priliku propušta Hwang koji s desetak metara puca izravno u Slugu, a samo dvije minute kasnije opasan udarac Japanca Minamina prolazi pored vratnice riječkih vrata. U 55. minuti Salzburgu je poništen gol zbog vrlo sumnjivog zaleđa, a u 61. minuti udarac stopera Mirande odlazi malo pored vrata. U 83. minuti Riječani su imali “meč-loptu”, Ristoski je prošao po desnoj strani i uputio povratnu loptu za Gorgona koji neometan s desetak metara prebacuje sjevernu tribinu Rujevice. Dokraja Austrijanci ipak nisu ozbiljnije priprijetili, pa grad Rijeka ponovno imaju razlog za slavlje.

RIJEKA – RB SALZBURG 0-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 9000 gledatelja na stadionu na Rujevici sudio je Goecek iz Turske.

RIJEKA: Sluga – Ristovski, Župarić, Elez, Vešović – Maleš, Bradarić – Kvržić (Heber, 87), Mišić, Gorgon – Gavranović (Jelić, 74)

RB SALZBURG: Walke – Lainer, Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Yabo (Haidara, 68), Samassekou, Minamino (Wolf, 81), Berisha – Hwang, Dabbur (Gulbrandsen, 74)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.