(FOTO) Novi trener Dinama Mario Cvitanović: Ne bojim se da ću izgoriti, dajte mi da se borim, dajte mi priliku!

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i dojučerašnji trener Dinamove B momčadi, 42-godišnji stručnjak Mario Cvitanović predstavljen je u četvrtak kao novi šef stručnog stožera prve momčadi hrvatskog doprvaka, umjesto Bugarina Ivajla Peteva koji se sporazumno razišao s klubom iz Maksimira, a na predstavljanju je istaknuo kako se “ne boji da će izgoriti” na novoj dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U sustavu sam tri godine. Mislim da smo moj stožer i ja radili jako dobar posao kroz juniorski pogon i kroz B ekipu. Logičan iskorak i logična želja svakog trenera je da bude prvi trener Dinama. Ja želim izazov. Dajte mi da se borim, dajte mi priliku. Svjestan sam situacije. Na meni je da iz ove situacije napravim najviše što mogu. Ne bojim se da ću izgoriti. Nema straha od toga”, rekao je Mario Cvitanović na konferenciji za medije na kojoj je o njemu biranim riječima govorio Dinamov sportski direktor Marijan Vlak.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Bio sam mu trener i direktor omladinske škole kad sam ga prije tri godine doveo u klub. Mislim da nisam pogriješio, odnosno klub nije pogriješio njegovim angažiranjem. Dapače. Radi se o jednom izrazito ambicioznom, karakternom treneru, koji sigurno ima kvalitetu da ovu momčad digne na viši nivo”, rekao je Vlak te dodao:

“Dogovorili smo s Mariom suradnju na godinu dana, ali smatram da će trajati puno duže. Mario je naše, nadam se, dugoročno rješenje i ne shvaćamo ga kao neko vatrogasno rješenje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak je iznio i razloge zašto je vodstvo kluba iznenada odlučilo zahvaliti Ivajlu Petevu, iako su to mogli učiniti i na kraju prošle sezone, koja je završila trijumfom Rijeke i prekidom Dinamove nadomaći u domaćim natjecanjima.

“Mislim da nije krivi tajming. Dva-tri dana prije početka prvenstva možda nije idealno vrijeme, ali s obzirom na sve ono što se događalo kroz pripreme i drugi dio prvenstva, zaključak je da momčad ne pokazuje iskorak i ne pokazuje jedan napredak u igri, što je najvažnije, tako da smo se odlučili na ovaj korak. Nismo išli prema naprijed. Bilo je i nategnutih situacija s nekim igračima. Klub je procijenio da ovako više nije moglo ići, da ovim dobivamo jednu novu dimenziju”, rekao je sportski direktor i istaknuo ciljeve za novu sezonu:

“Očekujem da će rezultati biti na onom nivou na kojem to ovaj klub zaslužuje. Mislim da ova momčad, bez obzira na sve, ima potencijal, ima kvalitetu i da će to pokazati u sljedećoj sezoni. Naš cilj je vratiti se na vrh i ući u Europsku ligu. U odnosu na prošlu sezonu smo jači, kvalitetniji. Doveli smo četiri kvalitetna igrača, a ovi mladi igrači su godinu dana iskusniji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović nije želio govoriti o nedostacima koje je vidio u Dinamovoj igri, pojedinačno analizirati igrače, niti je želio komentirati rad svog prethodnika.

“Ne bih samo o problemima. Ima Dinamo i dobrih stvari. Treba se naglasiti individualna kvaliteta koju ova ekipa posjeduje. Siguran sam da u ovom dijelu Europe nijedan klub nema takvu individualnu kvalitetu mladih igrača. Na nama je da napravimo kolektivnu igru. Primarni je zadatak postaviti svoje norme u sustavu igre, da što prije dobijemo ono što bih ja želio da Dinamo igra, a to je prepoznatljiv, napadački stil igre, dominantna pozicija na terenu kroz veliki posjed lopte i stalni pritisak na protivnika.”

“Sigurno da za to treba vrijeme. Mi vremena nemamo, moramo brzo reagirati. Utakmica je već za dva dana”, rekao je novi trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović je igračkim kadrom zadovoljan, ali je istaknuo još jednu važnu komponentu za konačan rezultat:

“Želim emociju, želim da ovaj dres i grb budu nešto za što se igrači žele boriti. Emocija, sreća i zadovoljstvo igrača da bude igrač Dinama je od presudne važnosti. Bez sreće, bez emocije neće ići.”

Cvitanoviću će u radu pomagati Ivo Milić i kondicijski trener Stipe Marin, s kojima je surađivao u juniorskoj i B momčadi.

“To su ljudi koji znaju svoj posao, koji imaju ljudske i stručne kvalitete, koji žele to raditi. Mislim da su oni jako bitni u našem zadatku. Ako bude trebalo, nadopunit ćemo se.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović i njegova momčad prvi će ispit imati već u subotu, od 19 sati, kad na Maksimir u prvom kolu nove sezone hrvatskog prvenstva stiže pulska Istra 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.