(FOTO) Slaba igra Cedevite na startu ABA lige, pobjeda Budućnosti u Zagrebu

Foto: fah

Košarkaši hrvatskog prvaka Cedevite u susretu su 1. kola nove sezone regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Budućnosti sa 70-80 (16-18, 16-16, 22-17, 16-29)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Cedevita je šuterski odigrala vrlo slabu utakmicu, dok su gosti iz Podgorice u posljednjoj četvrtini vezali nekoliko preciznih pogodaka s distance kojima su stigli do važne pobjede.

Foto: fah
Foto: fah

Jedino dobro razdoblje u igri Cedevite bila je sredina treće četvrtine kada je dobrom igrom u obrani i s nekoliko osvojenih lopti iz kojih su proistekli protunapadi hrvatski prvak ostvario seriju 14-2 kojom je zaostatak 32-37 pretvorio u prednost 46-39. Ipak, do kraja tog dijela igre Budućnost se primakla na 54-51, da bi se ključnim pokazao početak posljednje četvrtine kada je Budućnost ostvarila seriju 13-2 i preuzela kontrolu rezultata.

Foto: fah
Foto: fah

Tricama Popovića i Šehovića Budućnost je pet minuta prije kraja pobjegla na 10 razlike (60-70), a Cedevita se do kraja utakmice tek u nekoliko navrata uspjela primaknuti na pet poena minusa, no nije mogla u potpunosti ugroziti pobjedu gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

David Stockton je sa 26 koševa bio uvjerljivo najefikasniji kod Cedevite, dok je Nemanja Vranješ predvodio Budućnost sa 22 poena.

Cedevita će u 2. kolu u ponedjeljak gostovati kod Crvene zvezde u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.