(FOTO) Snježna kraljica: Popović bez druge vožnja, Vlhova vodeća

Zagreb, 04.01.2020 - Prva utrka Audi FIS Ski World Cup “Snow Queen Trophy“ 2020 ženske slalomske utrke na zagrebaèkom Sljemenu. Na slici Ida Štimac. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Počela je Snježna kraljica. Ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa na rasporedu je u 13 sati, a druga vožnja u 16.15 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva se niz sljemensku stazu spustila Slovakinja Petra Vlhova kojoj je na ždrijebu održanom na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava pripao startni broj 1. Vlhova se spustila bez ijedne pogreške te zasad drži prvo mjesto, piše HRT.

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

– Zadovoljna sam. Mislim da je ovo bila moja najbolja vožnja ove sezone, ali nisam se tako dobro osjećala dok sam vozila, bila sam malo nesigurna, rekla je Vlhova nakon prve vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniteljica naslova “Snježne kraljice”, četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je dobila startni broj sedam.

U cilj je došla sa 1,16 sekundi zaostatka za Petrom Vlhovom.

– Nije bilo loše. Pogriješila sam na sredini, nisam dovoljno brzo reagirala. Ima nekih stvari koje želim popraviti i nadam se da će biti bolje u drugoj vožnji. Nastupiti ću kao da je to nova vožnja, rekla je je Shiffrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna Amerikanka nedodirljiva je u svojoj najjačoj disciplini – slalomu. Pobijedila je u sva tri ove sezone i to vrlo uvjerljivo. Amerikanka je slavila u 18 od posljednjih 20 slalomskih utrka.

Švicarka Wendy Holdener zauzela je treće mjesto s zaostatkom od 1,81 sekundi.

Hrvatska skijašica, 22-godišnja Leona Popović ostala je bez druge vožnje. Naime, ona joj je izmaknula za samo devet stotinki. Leona je s visokim startnim brojem 71 ciljem prošla kao 31. sa 4.06 sekundi zaostatka za vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom, ali samo devet stotinki za 30. Austrijankom Michaelom Dygruber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović je prije šest dana u austrijskom Lienzu stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri zauzevši 26. mjesto, dobru je formu potvrdila i na Crvenom spustu, no djelići sekunde ovoga puta nisu bili na njezinoj strani.

Druga hrvatska predstavnica Ida Štimac nije završila utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.