(FOTO, VIDEO) Europska liga: Leipzig izbacio Napoli, Lazio i Lyon prošli, ispao Partizan, pogodak Tomasova

Foto: fah

Nogometaši RB Leipziga, Atletico Madrida, Zenita, Lazija i Lyona izborili su plasman u osminu finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

RB Leipzig je kod kuće izgubio od Napolija 0-2, no prošao je dalje jer je u prvom susretu slavio 3-1.

Napoli je poveo u 33. minuti golom Piotra Zielinskog. Insigne je pucao, vratar Peter Gulacsi odbio loptu, a poljski veznjak pospremio odbijanac. Napoli se u u 86. minuti golom Insignea približio čudu, no do kraja susreta nije uspio zabiti i treći gol koji bi talijanski sastav gurnuo u osminu finala. Marko Rog nije nastupio za Napoli.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: Twitter
Foto: fah

Atletico je u Madridu pobijedio FC Kopenhagen 1-0, nakon što je u prvom susretu slavio 4-1. Strijelac jedinog gola bio je Kevin Gameiro u sedmoj minutu sjajnim udarcem s više od 20 metara. Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dynamo Kijev i AEK su odigrali 0-0, a dalje idu Ukrajinci nakon atenskih 1-1. Josip Pivarić nije nastupio za Dynamo, a Marka Livaje nije bilo kod gostiju.

Sporting i Astana su u Lisabonu odigrali sjajnu utakmicu koja je na koncu završila 3-3, no Sporting je sav posao obavio u prvom susretu u kojem je pobijedio 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo već u trećoj minuti golom Basa Dosta, a izjednačio je hrvatski nogometaš Marin Tomasov u 37. minuti. Bivši igrač Zadra, Hajduka i Rijeke zabio je pogodak i u prvom susretu, ali to nije bilo dovoljni za uspjeh njegove momčadi. Bruno Fernandes je u 53. minuti doveo domaćine u novo vodstvo, a 10 minuta kasnije postigao je i svoj drugi pogodak na utakmici. Twumasi je u 80. smanjio na 3-2, a u posljednjim trenucima susreta izjednačio je Dimitri Shomko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Zenit je u St Peterburgu pobijedio Celtic 3-0 i tako nadoknadio pogodak zaostatka iz prve utakmice. Pobjedu ruskom sastavu donijeli su Branislav Ivanović (8), Daler Kuzajev (27) i Aleksander Kokorin (61). Za goste je cijeli susret igrao Jozo Šimunović.

Lazio je u Rimu pobijedio Steauu 5-1 nakon što je u prvom susretu izgubio 0-1. Golove za talijanski sastav zabili su Ciro Immobile (7, 43, 71), Bastos (35) i Felipe Anderson (51), a tješni pogodak za rumunjski sastav zabio je Harlem Gnohere (82). Ivan Vargić nije branio za Lazio.

Lyon je s dvije utakmice pobjede izbacio Villarreal. Nakon domaćih 3-1, Francuzi su u Španjolskoj slavili 1-0.

Rezultati uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige (klubovi označeni * su prošli dalje):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiv Moskva* – Nica 1-0 (Denisov 30) – prva utakmica 3-2

Atletico Madrid* – Kopenhagen 1-0 (Gameiro 7) – 4-1

Dinamo Kijev* – AEK Atena 0-0 – 1-1

Lazio* – FCSB Bukurešt 5-1 (Immobile 7, 43, 71, Bastos 35, Anderson 51/Gnohere 82) – 0-1

Viktoria Plzen* – Partizan 2-0 (Krmenčik 67, Čemak 90+5) – 1-1

RB Leipzig* – Napoli 0-2 (Zielinski 33, Insigne 86) – 3-1

Sporting Lisabon* – Astana 3-3 (Dost 3, Bruno Fernandes 53, 63/TOMASOV 37, Twumasi 80, Šomko 90+4) – 3-1

Villarreal – Lyon* 0-1 (Traore 85)- 1-3

Zenit St. Peterburg* – Celtic 3-0 (Ivanović 8, Kuzjajev 27, Kokorin 61) – 0-1

Kasnije igraju:

Milan – Ludogorec

Arsenal – Ostersunds

Atalanta – Borussia Dortmund

Athletic Bilbao – Spartak Moskva

Braga – Marseille

RB Salzburg – Real Sociedad

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.