(FOTO, VIDEO) Kakva drama u Fiorentini, Kalinić zabio, ni dva gola prednosti njegovoj momčadi nisu bila dovoljna, ispao i Tottenham

Foto: fah

Nogometaši Fiorentine i Tottenhama oprostili su se od Europe nakon što su neočekivano ispali u 16-ini finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto. fah
Foto. fah
Foto. fah
Foto: fah

Fiorentina je u prvom susretu u Monchengladbachu pobijedila Borussiju 1-0, no u Firenzi je izgubila 2-4 premda je nakon pola sata igre vodila 2-0. U nevjerojatnom dvoboju prvi pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić.

Tottenham je u prvom susretu izgubio na gostovanju kod Genta 0-1, a u uzvratu u Londonu je odigrao nedovoljnih 2-2. Ponovo jedan od najboljih igrača u belgijskom sastavu bio je Lovre Kalinić koji je obranio nekoliko teških udaraca.

Kalinić je doveo ‘viole’ u vodstvo u 16. minuti utakmice. Hrvatski napadač zabio je preciznim udarcem iskosa s lijeve strane nakon sjajnog proigravanja Bernardeschija. Bio je to njegov već 16. pogodak ove sezone u svim natjecanjima, pri čemu peti u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2-0 je povisio Borja Valero nakon katastrofalne pogreške gostujućeg braniča Jannika Vestergaarda koji je promašio cijelu loptu i pao. Španjolac je poklon iskoristio zabivši za 2-0.

U završnici prvog poluvremena gosti su smanjili iz kaznenog udarca, a pogodak je postigao Lars Stindl. Isti je igrač u 48. minuti zabio za izjednačenje vrativši goste u život. Potpuni preokret dogodio se u 55. minuti kada je Stindl po treći put svladao Cipriana Tatarusanua i to sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Fantastičnu igru u nastavku Nijemci su okrunili i četvrtim pogotkom u 60. minuti, a među strijelce se upisao Andreas Christiansen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Milan Badelj je igrao do 64. minute kada je zamijenjen, dok Hrvoje Milić nije nastupio.

Iznenađenje je priredio i Gent koji je u Londonu odigrao 2-2 protiv Tottenhama i tako obranio pogodak prednosti iz prve utakmice. Spursi su poveli u 10. minuti golom Christiana Eriksena, a 10 minuta kasnije pogodak je postigao i Harry Kane, ali u vlastitu mrežu. Problemi za Tottenham nastavili su se u 40. minuti kada je glupost dana načinio Dele Alli zaradivši izravni crveni karton. Alli je s dvije noge ušao u Brechta Dejaegerea i skoro mu slomio nogu.

Domaćin je u novo vodstvo stigao u 61. minuti kada je Victor Wanyama lijepim udarcem sa 16 metara svladao Kalinića. Tottenham je potom jurnuo po još jedan pogodak koji bi Engleze odveo dalje, no Belgijanci su u 80. minuti izjednačili golom Jeremyja Perbeta i priči je bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovre Kalinić je ponovo bio odličan, a koncem prvog dijela dobio žuti karton zbog zadržavanja.

Lyon je i u uzvratu ‘razbio’ nizozemski AZ Alkmaar. Francuzi su u prvom susretu u Alkmaaru pobijedili 4-1, a na svom travnjaku 7-1. Golove su zabili Nabil Fekir (5, 27, 78), Maxwell Cornet (17), Sergi Darder (34), Aouar (87), Diakhaby (89), dok je pogodak za goste zabio Levi Garcia (26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati uzvratnih susreta 16-ine finala Europske lige:

Osmanlispor (Tur) – OLYMPIAKOS (Grč) 0-3 (1. utakmica 0-0)
APOEL NIKOZIJA (Cip) – Athletic Bilbao (Špa) 2-0 (2-3)
BEŠIKTAŠ (Tur) – Hapoel Beer Scheva (Izr) 2-1 (3-1)
AJAX (Niz) – Legia Varšava (Polj) 1-0 (0-0)
Zenit St. Peterburg (Rus) – ANDERLECHT (Bel) 3-1 (0-2)
ROMA (Ita) – Villarreal (Špa) 0-1 (4-0)
Tottenham (Eng) – GENT (Bel) 2-2 (0-1)
Fiorentina (Ita) – BORUSSIA MONC. (Njem) 2-4 (1-0)
LYON (Fra) – AZ Alkmaar (Niz) 7-1 (4-1)
GENK (Bel) – Astra Giurgiu (Rum) 1-0 (2-2)
Sparta Prag (Češ) – ROSTOV (Rus) 1-1 (0-4)
KOPENHAGEN (Dan) – Ludogorec (Bug) 0-0 (2-1)

Igrano u srijedu:
SCHALKE (Njem) – Paok (Grč) 1-1 (3-0)
St. Etienne (Fra) – MANCHESTER UNITED (Eng) 0-1 (0-3)
Fenerbahče (Tur) – KRASNODAR (Rus) 1-1 (0-1)

NAPOMENA: Velikim imenima ispisana su imena klubova koji su prošli dalje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.