(FOTO, VIDEO) Liga prvaka: Kovačev Bayern u ludoj utakmici remijem protiv Ajaxa obranio prvu poziciju

Foto: fah

U dvoboju koji je odlučivao o prvom mjestu u skupini E nogometne Lige prvaka Bayern je u Amsterdamu odigrao 3-3 protiv Ajaxa obranivši prvu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Bayern poveo, Ajax je potom okrenuo rezultat u svoju korist da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ipak, Ajax je izjednačio na 3-3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Bavarci su poveli u 13. minuti golom Roberta Lewandowskog na asistenciju Sergea Gnabryja. Poljski napadač je imao sjajnu priliku i u 27. minuti, ali je s tri metra pogodio suparničkog vratara.

Na otvaranju drugog dijela Ajax je opasno pritisnuo Bavarce i pritisak se isplatio u 62. minuti kada je Dušan Tadić zabio za 1-1. Lewandowski je nemoguće promašio i u 62. minuti, a četiri minute kasnije Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Max Wober ‘polomio’ Leona Goretzku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. minuti pocrvenio je i Thomas Muller nakon neopreznog starta nad Tagliaficom pogodivši ga nogom u glavu. Problemi za Bayern nastavili su se u 82. minuti kada je Boateng skrivio kazneni udarac kojeg je Tadić realizirao za vodstvo nizozemskog velikana. Boatengu je u 88. minuti uzvratio De Ligt koji je srušio Thiaga za novi kazneni udarac, a siguran je bio Lewandowski. Novi preokret dogodio se u 90. minuti kada je Coman zabio za novo vodstvo Bayerna. Luda utakmica nastavila se još jednom golom u mreži njemačkog sastava, a u četvrtoj minuti nadoknade za 3-3 je zabio Tagliafico.

U drugom susretu iz ove skupine Benfica je pobijedila AEK sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Grimaldo u 88. minuti. Marko Livaja nije imao pravo nastupa zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je prvi u skupini sa 14 bodova, Ajax ima 12, Benfica sedam, a AEK je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.