(FOTO, VIDEO) Neviđen spektakl između Manchester Cityja i Monaca: Danijel Subašić primio pet komada, sjajno branio i griješio

Foto: fah

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je u ‘ludoj’ utakmici pobijedio Monaco 5-3 nakon što je gubio 1-2 i 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Bila je to fantastična utakmica, sasvim sigurno najbolja ove sezone u Ligi prvaka. Gledatelji su mogli vidjeti osam golova, promašeni jedanaesterac, te još niz prilika i jedanaest žutih kartona.

City je poveo 1-0, Monaco je potom imao 2-1 i 3-2, no City je okrenuo rezultat i stigao do pobjede 5-3.

Foto: fah

Golove za ‘Građane’ zabili su Raheem Sterling (26), Sergio Aguero (59, 72), John Stones (77) i Leroy Sane (83), dok su strijelci za Monaco bili Radamel Falcao (32, 62) i Kylian Mbappe (41).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić branio je za goste. Istaknuo se s nekoliko odličnih obrana, ali je krivac za drugi gol domaćina.

Foto: fah

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 18. minuti. Mbappe je iz izgledne situacije pucao ravno u Willyja Caballera. Pet minuta kasnije opasno je zaprijetio i City. De Bruyne je ubacio loptu u kazneni prostor, a Aguero je zakasnio za djelić sekunde. Bolju igru domaćin je u 26. minuti okrunio pogotkom. Većinu posla je obavio Leroy Sane koji je sjajno prošao po krilu i nakon proigravanja s Davidom Silvom ubacio pred Subašićeva vrata, a Sterling lakoćom zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Kneževine brzo su uzvratili i u 32. minuti Monaco je izjednačio. Caballero je loše ispucao loptu do Bernarda Silve koji je uposlio Fabinha na krilu, a ovaj ubacio u kazneni prostor Cityja gdje je Falcao bio spreman pogodivši za izjednačenje.

Tri minute kasnije dogodila se situacija o kojoj će biti još razgovora. Aguero je izbio sam pred Subašića i pao u kontaktu. Izgledalo je kao kazneni udarac, no španjolski sudac Antonio Mateu Lahoz je kaznio Argentinca žutim kartonom za simuliranje. U 41. minuti došlo je do potpunog preokreta. Fabinho je dugačkom loptom uposlio Mbappea koji se oslobodio čuvara i sjajnim udarcem zabio pod vratnicu za 2-1. Sjajni 18-godišnji Francuz je zabio već šesti gol u zadnjih šest nastupa.

U 50. minuti Falcao je mogao gurnuti Monaco jednom nogom u četvrtfinale. Izborio je kazneni udarac, ali ga potom očajno izveo i Caballero se obranom iskupio za svoju pogrešku u prvom dijelu. Devet minuta kasnije veliku City je izjednačio nakon velike pogreške hrvatskog vratara. Aguero se sjurio u kazneni prostor i pucao, a lopta je neshvatljivo prošla Subašiću kroz ruke. Radost domaćih navijača kratko je trajala jer se Falcao u 62. minuti iskupio za promašeni kazneni udarac. Sjajni Kolumbijac je prvo ‘slomio’ Stonesa, a potom lobao Caballera za vodstvo 3-2. Bio je to njegov 15 pogodak u posljednjih 15 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Englezi se nisu predavali i uspjeli su okrenuti rezultat. U 72. minuti je De Bruyne izveo korner, a Agüero sjajno iz voleja pogađa za 3-3. Uslijedio je i gol Stonesa u 77. minuti za 4-3, a na Etihadu je nastala ludnica kada je Sane u 83. minuti na asistenciju Aguera zabio za 5-3.

U 84. minuti Falcao je ima sjajnu priliku za još jedan pogodak, no Caballero je nogom u padu sjajno obranio.

Zanimljivo, Josep Guardiola je osmi put stigao do osmine finala LP, a u dosadašnjih sedam nastupa na klupi Barcelone i Bayerna svih sedam puta je prošao dalje.

Uzvrat je 15. ožujka u Monacu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY – MONACO 5-3

MANCHESTER. Stadion Etihad – 53,000 gledatelja; Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Špa)

Strijelci: 1-0 Sterling (26), 1-1 Falcao (32), 1-2 Mbappe (41), 2-2 Aguero (59), 2-3 Falcao (62), 3-3 Aguero (72), 4-3 Stones (77), 5-3 Sane (83)

Žuti kartoni: Aguero, Sterling, Fernandinho, Otamendi, Zabaleta / Glik, Sidibe, Bakayoko, Falcao, Bernardo Silva, Fabinho

Crveni kartoni: –

MANCHESTER CITY: Cabarello – Fernandinho (od 62. Zabaleta), Otamendi, Stones, Sagna – Toure – Sane, De Bruyne, Silva, Sterling (od 89. Navas)- Aguero (od 86. Fernando)

MONACO: Subašić – Sidibe, Glik, Raggi, Mendy – Fabinho, Bakayoko (od 88. Dirar) – Mbappe (od 79. Germain), Lemar, Bernardo Silva (od 84. Moutinho) – Falcao

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Manchester City – Monaco 5-3 (Sterling 26, Aguero 59, 72, Stones 77, Sane 83 / Falcao 32, 62, Mbappe 41)

Bayer Leverkusen – Atletico Madrid 2-4 ( Bellarabi 48, Savić 68-ag / Saul Niguez 17, Griezmann 26, Gameiro 59-11m, Torres 87)

U srijedu, 22. veljače:

Porto – Juventus

Sevilla – Leicester City

Igrano u srijedu, 15. veljače:

Real Madrid – Napoli 3-1 (Benzema 19, Kroos 49, Casemiro 53 / Insigne 8)

Bayern – Arsenal 5-1 (Robben 11, Lewandowski 53, Alcantara 56, 63 / Muller 89 / Sanchez 30)

Igrano u utorak, 14. veljače

PSG – Barcelona 4-0 (Di Maria 18, 55. Draxler 40, Cavani 73)

Benfica – Borussia Dortmund 1-0 (Mitroglu 48)

UZVRATNI SUSRETI

U utorak, 7. ožujka:

Napoli – Real Madrid (1-3)

Arsenal – Bayern (1-5)

U srijedu, 8. ožujka:

Barcelona – PSG (0-4)

Borussia Dortmund – Benfica (0-1)

U utorak, 14. ožujka:

Juventus – Porto

Leicester City – Sevilla

U srijedu, 15. ožujka:

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen (4-2)

Monaco – Manchester City (3-5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.