(FOTO, VIDEO) Osmina finala Lige prvaka: Juventus i Mandžukić imali sve u rukama, Tottenham preokrenuo, Manchester City ‘razbio’ Basel

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka na gostovanju su deklasirali Basel 4-0, dok su Juventus i Tottenham u Torinu odigrali 2-2. Uzvratne utakmice su 7. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski prvak je fantastično ušao u utakmicu i već nakon devet minuta je vodio 2-0, a oba gola je zabio Argentinac Gonzalo Higuain. Prvog u drugoj minuti nakon sjajne asistencije Miralem Pjanića iz slobodnog udarca, a drugog iz kaznenog udarca u devetoj minuti. Bio je to veliki šok za goste, no Tottenham je nakon očajnih 20 minuta pohvatao konce igre. Englezi su u mogli smanjiti u 26. minuti, no Harry Kane je iz neposredne blizine glavom pucao ravno u Buffona. Najbolji igrač Tottenhama iskupio se u 35. minuti kada je nakon krasne lopte Dele Allija zaobišao Buffona i zabio za 2-1. Bio je to njegov već 33 pogodak ove sezone u svim natjecanjima, ali i prvi gol koji je Juve primio u posljednjih 17 utakmica u svim natjecanjima.

Gosti su izjednačili u 71. minuti kada je Christian Eriksen sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa 20 metara. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Stefano Sturaro.

Uzvratni susret je 7. ožujka na stadionu Wembley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu nije bilo neizvjesnosti i City je sve dvojbe oko putnika u četvrtfinale riješio u prvom susretu. Dva pogotka za vodeću momčad engleskog prvenstva postigao je njemački reprezentativac Ilkay Gundogan (14, 53), a po jedan Portugalac Bernardo Silva (18) i Argentinac Sergio Kun Aguero (23).

Gosti su kirurškom preciznošću koristili svaku pukotinu u obrani Basela, koji se pokušao aktivno braniti i prijetiti iz kontranapada. No, kad bi im i pošlo za rukom organizirati protuudar, u realizaciji nisu imali dovoljno mirnoće, za razliku od gostiju. Uzvrat je 7. ožujka u Manchesteru.

U srijedu će snage odmjeriti Real Madrid i PSG, te Porto i Liverpool. Preostale utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 20. veljače sastaju se Bayern Munchen – Bešiktaš, te Chelsea – Barcelona, a dan kasnije Šahtar – Roma i Sevilla – Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.