(FOTO) Uz poteškoće u prvom setu Marin Čilić preko Nijemca Mayera do 3. kola Wimbledona

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić probio se u srijedu do 3. kola wimbledonskog turnira, nakon što je za dva sata i 12 minuta pobijedio Nijemca Floriana Mayera sa 7-6 (2), 6-4, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bio je to peti Čilićev dvoboj sa 33-godišnjim Nijemcem, koji je jedina dva četvrtfinala na Grand Slam turnirima ostvario upravo u Wimbledonu (2004. i 2012.), a naš je tenisač ostvario treću uzastopnu pobjedu. No, iako je do nje stigao u tri seta, Mayer ga je natjerao da se dobro namuči za prolaz.

Naime, Nijemac je u prvom gemu došao do ‘breaka’ i držao ga sve dok nije došao do servisa za prvi set. No, tada je ostao na samo jednom poenu, a sve bolju igru Čilić je okrunio odlično odigranim ‘tie-breakom’.

U drugom setu je Čilić od 3-4 nanizao tri gema uz jedan ‘break’ i tako došao na set od plasmana u 3. kolo. No, Mayer još nije pomišljao na predaju. Napravio je ‘break’ u šestom gemu trećeg seta, a potom poveo i 5-2. Uslijedio je sjajan Marinov odgovor i potpuni preokret. Naš je tenisač nanizao pet gemova, a pritom je suparniku prepustio samo četiri poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna statistika pokazala je čak 66 Čilićevih izravnih poena, 46 više od Mayera. Nijemac je pogriješio samo 14 puta, a Čilić napravio 34 neforsirane pogreške. Na prvom servisu je Marin izgubio samo pet poena (91 %), a na drugom imao solidnih 55 % realizacije.

Čilića u 3. kolu čeka pobjednik dvoboja Amerikanca Stevea Johnsona i Moldavca Radua Albota.

U 3. kolo se plasirala i Ana Konjuh koja je sa 7-6 (3), 2-6, 6-3 bila bolja od Rumunjke Irina-Camelie Begu, dok je, nažalost, u trosatnom trileru na središnjem terenu Donna Vekić poražena od najbolje britanske tenisačice Johanne Konte sa 6-7 (4), 6-4, 8-10, s time da je Osječanka u prvom setu pri vodstvu 5-3 servirala za set i propustila 40-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh će u 3. kolu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.