(FOTO, VIDEO) Svjetsko prvenstvo, Rusija: Engleska nakon dosta muke uz dramu i sudačkoj nadoknadi svladala Tunis

Foto: fah

U susretu 1. kola skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Engleska je svladala Tunis sa 2-1 (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je povela golom Harryja Kanea u 11. minuti, na 1-1 poravnao je Ferjani Sassi (35-11m) da bi pobjedu Engleskoj osigurao kane svojim drugim golom u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Engleska je silovito krenula u utakmicu i za takav pristup bila nagrađena ranim vodstvom. U 11. minuti je nakon jednog udarca iz kuta najviši u skoku bio Stones, no njegov je udarac glavom bravurozno zaustavio Hassen, no na njegovu i žalost Tunižana lopta je pala na nogu engleskom kapetanu Kaneu koji je uspio pospremiti loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Nakon postignutog pogotka Englezi su usporili ritam i tako dopustili Tunižanima da uspostave ravnotežu na terenu. Ipak, afrički predstavnici nisu kroz igru uspijevali ozbiljnije zaprijetiti Pickfordovim vratima samo da bi u 33. minuti Walker neshvatljivo udario Ben Youssefa u vlastitom kaznenom prostoru pa je Tunis praktički ni iz čega stigao do kaznenog udarca. Sassije udarac bio je iznimno precizan, pa ga Pickford, iako je pogodio stranu, nije uspio zaustaviti.

U nastavku je Tunis mnogo bolje uspijevao zatvoriti prilaze svom golu pa Engleska više nije imala toliko izglednih situacija za postizanje pogotka. No, veliki pritisak Engleske urodio je pobjedničkim pogotkom kojega je postigao kane u prvoj minuti sudačke nadoknade. Nakon još jednog kornera Maguire je nadskočio tuniske stopere i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je Kane ostao nečuvan te ju proslijedio u mrežu za zasluženu pobjedu.

U prvom susretu ove skupine Belgija je ranije u ponedjeljak u Sočiju sa 3-0 (0-0) svladala Panamu golovima Driesa Mertensa (47) i Romelua Lukakua (69, 75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI SKUPINE G:
Belgija – Panama 3-0 (Mertens 47, R. Lukaku 69, 75)
Tunis – Engleska 1-2 (Sassi 35-11m / Kane 11, 90+1)
TABLICA:
1. Belgija 1 1 0 0 3-0 3
2. Engleska 1 1 0 0 2-1 3
3. Tunis 1 0 0 1 1-2 0
4. Panama 1 0 0 1 0-3 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.