(FOTO) WTA Finale: Bertens šokirala Kerber

Foto: Fah

U svom debitantskom nastupu na završnom turniru osam najboljih tenisačica svijeta Nizozemka Kiki Bertens svladala je sa 1-6. 6-3, 6-4 Njemicu Angelique Kerber, prvu nositeljicu WTA Finala u Singapuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to 11. ovosezonska pobjeda za Bertens nad suparnicom iz društva Top 10 i deveta zaredom.

U drugom dvoboju 1. kola u Crvenoj skupini, srazu dviju pobjednica US Opena, prošlogodišnja slavljenica Amerikanka Sloane Stephens svladala je sa 7-5, 4-6, 6-1 Japanku Naomi Osaku.

U srijedu će u mečevima 2. kola u Crvenoj skupini igrati Osaka protiv Kerber i Bertens protiv Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su na rasporedu mečevi 2. kola u Bijeloj skupini. Od 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu na teren će Caroline Wozniacki i Petra Kvitova, a nakon njih Jelina Svitolina i Karolina Pliškova.

S obzirom na to da su u prvom kolu Svitolina i Pliškova slavile pobjede u dva seta, pobjednica njihovog dvoboja već sutra može imati zajamčeno mjesto u polufinalu, što će ovisiti i o rezultatu meča Wozniacki – Kvitova, u kojem poražena tenisačica već u utorak može izgubiti izglede za plasman dalje.

WTA Finale, Crvena skupina – 1. kolo
Sloane Stephens (SAD/5) – Naomi Osaka (Jap/3) 7-5, 4-6, 6-1
Kiki Bertens (Niz/8) – Angelique Kerber (Njem/1) 1-6, 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica
1. S. Stephens (SAD) 1 1 0 2-1 17-12
2. Kiki Bertens (Niz) 1 1 0 2-1 13-13
3. A. Kerber (Njem) 1 0 1 1-2 13-13
4. N. Osaka (Jap) 1 0 1 1-2 12-17

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.