Gdje gledati dvoboj Genta i Rijeke? Hrvatski klubovi nemaju razloga za paniku kad im ždrijeb dodijeli klub iz Belgije!

Foto: fah

Nakon sjajnog izdanja Dinama u prvoj utakmici play offa Lige prvaka i pobjede na Maksimiru protiv norveškog Rosenborga od 2:0 na redu je Rijeka, koja u prvom susretu play offa Europske lige gostuje u Belgiji kod Genta. Na papiru belgijski klub je favorit, međutim, i Rijeka je pokazala, posebno protiv Aberdeena u uzvratu, da može igrati nogomet na visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra od 20:30 sati, a Riječani traže pozitivan rezultat koji bi jamčio da se u uzvratu na Rujevici može ostvariti rezultat koji vodi u grupnu fazu Europske lige te jamči europsku jesen. Plasman u Europsku ligu veliki je riječki cilj ove sezone, predstoji im tek jedna, no, teška, prepreka, tim prije što je Igor Bišćan u Belgiju je došao bez Tomečaka, Mamića, Pavičića i Lorenca Šimića. Drugim riječima, hrvatski klub znatno oslabljen će se suprotstaviti favoritu, no, srećom, Gorgon i Puljić napokon su na raspolaganju treneru Bišćanu. Naravno, upitno je koliko je spomenuti dvojac uopće spreman za igru, iako će Gorgon vjerojatno dobiti određenu minutažu.  Koliku? Ovisi o treneru.

Da je Gent favorit slažu se i belgijski novinari, koji su toliko samouvjereni da mali broj njih zapravo planira doći na uzvrat u Rijeku, tolika samouvjerenost mogla bi se Belgijancima obiti o glavu, sasvim sigurno će se barem dio samouvjerenosti novinara prenijeti i na igrače Genta.

Trener Genta Jess Thorup mogao bi dobiti otkaz ako njegov klub ne preskoči Rijeku. I Bišćan priznaje da su Belgijanci favoriti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Oni imaju kudikamo više jakih utakmica u kudikamo jačoj ligi. Ali optimist sam. Jer moji dečki pokazuju da su posve svjesni na koji način možemo protiv jačih od nas što su dosad već sami sebi i potvrdili (finale Kupa s Dinamom, nap.a). Želimo zabiti gol, uzvrat učiniti neizvjesnim. A morat ćemo biti bolji nego protiv Aberdeena jer i Gent je zahtjevniji, bolji protivnik nego Škoti…”, kazao je trener Rijeke.

Je li Bišćan podcijenio hrvatsku ligu kad je rekao kako je ”belgijska liga kudikamo jača…”? Istina, belgijska liga je jača, no, ne toliko da bi se hrvatski klubovi trebali unaprijed predavati kad im ždrijeb dodijeli protivnika iz Belgije. Uostalom, zar Dinamo prošle sezone protiv Anderlechta pokazao kako se može igrati protiv belgijskih klubova?

Predsjednik Rijeke, Damir Mišković, također priznaje da je Gent vrlo jak protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Recept je uvijek isti i piše na svakom koraku Rujevice. Kad slijedimo klupski moto “Zajedno smo Rijeka” i onu staru navijačku “Krepat ma ne molat”, onda Rijeka može srušiti svakoga. Naravno, nema imperativa jer Belgijanci su skupa i jaka momčad, no mi idemo po prolaz…”

Nažalost, prijenos utakmice Gent – Rijeka neće biti na HTV-u, no, zato će ljubitelji nogometa utakmicu moći pratiti na Arena Sportu 1 od 20:30. Specijalna emisija posvećena utakmici počinje pola sata ranije. Podsjetimo, Arenu Sport ekskluzivno emitiraju samo MAXtv-ove platforme i dostupna je u osnovnom paketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.