Gobac pojasnio zašto Balić nije novi izbornik Hrvatske

Foto: fah

Nakon debakla na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Egiptu i 15. mjesta, oglasio je i Zoran Gobac, šef hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gopca su zasmetale priče da u Savezu vlada potpuni kaos pa je odlučio progovoriti, a otkrio je tko je uz Hrvoja Horvata još bio kandidat za izbornika i zašto je Ivano Balić otpao.

”Hrvatski rukometni savez se ne nalazi ni u kakvoj krizi. Moj prijedlog je bio isključivo da koga god izaberemo, da taj trener dobije mandat i na sljedećem Europskom prvenstvu, a da ne potrošimo čovjeka samo za jedno natjecanje. Mislim da Savez treba nastaviti put na kojem je. Savez se vodi na transparentan način, Upravni odbor donosi odluke konsenzusom i mislim da svi koji sudjeluju u radu rukometnog Saveza Hrvatske su jedno tijelo”, rekao je Gobac.

”Koordinator za muški rukomet, Lino Červar, koji je dao ostavku na izborničko mjesto, ali je ostao na dvije funkcije, koordinatora i predsjednika udruge hrvatskih trenera, predložio je Hrvoja Horvata, Ivana Balića i Slavka Golužu. Sva tri kandidata zadovoljavaju kriterije glede sportskog dijela, jedino Ivano mora završiti taj dio naobrazbe. Njegovo rukometno znanje nitko mu ne može uzeti i on će u budućnosti biti jedan od kandidata. Na sastanku su bili predsjednik Grahovac, glavni tajnik Poljak i ja, mi smo jednoglasno donijeli odluku o Horvatu i sazvali smo telefonsku sjednicu HRS-a. Od 15 ljudi u odboru 12 ih je bilo za Hrvoja Horvata, među njima gospodin Grahovac i ja, jedan kandidat je bio protiv, jedan suzdržan, a do jednog nismo mogli doći jer je bio nedostupan. Tu nije bilo nikakvih podjela ili sukoba, jednostavno smo podržali prijedlog izbornika Červara”, otkriva Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Červar je zaslužio poštovanje, a ne omalovažavanje. Nije bio zdrav na prvenstvu u Egiptu, a nakon prvenstva je završio na operaciji”, zaključio je Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.