Štrlek moli za povratak u reprezentaciju, Gobac poručuje: ‘Neka ovo bude posljednji put da se takvo što dogodilo’

štrlek
Foto: fah

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek želi se vratiti u reprezentaciju, poslao zamolbu Skupštini HRS-a, a u sastav se vraća i Ivan Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja, Manuel Štrlek, ovim dopisom molim Skupštinu HRS-a i UO HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za rukometnu reprezentaciju, nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam se staviti na raspolaganje izborniku za nadolazeće reprezentativne akcije. Unaprijed zahvaljujem”, poslao je Štrlek HRS-u.

Sve je sada na Skupštini, a kako popis za kvalifikacije trebao bi ići do 20. ožujka, odluka bi morala biti ekspresna.

Sportske novosti pišu kako su ga nakon Eura zvali direktor reprezentacije Igor Vori i izbornik Lino Červar i pitali ga želi li ponovo igrati za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarali smo nakon Eura, želja da se vratim u tim je obostrana. To je želja, nikakvo posipanje pepelom ili ne znam što, jer svjestan sam svoje odluke i znao sam se nositi s njom. Isto tako, svjestan sam da sam nakon odustajanja imao obvezu obratiti se Skupštini i UO HRS-a koji će donijeti odluku. Kakva god bude ja ću je poštovati, a vjerujem i želim da ona bude pozitivna. Kada sam odlazio nikad nisam rekao da ne želim igrati više uopće za reprezentaciju i to je cijela priča. A interpretacija je bilo i bit će ih, ja se s tim ne bih doista želio baviti”, poručio je Manuel Štrlek.

“Stvar ide u proceduru, ne može se odluka prejudicirati, jer je riječ o odluci Skupštine i ona se mora poštovati. Što se mene tiče, očekujem pozitivno rješenje, ali i da to bude posljednji put da se takvo što dogodilo. Moram reći da je Štrlekov doprinos reprezentaciji u tom smislu vrlo bitan, a red se ubuduće mora znati i od njega nećemo odustati, jer pravila su jednaka za sve”, rekao je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.