Godina 2020. oproštajna godina Line Červara: ”Nisam potjerao Štrleka, ja sam ga uveo u reprezentaciju”

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija u Zagrebu će započeti pripreme za Europsko prvenstvo koje se igra u siječnju. Dojam je kako se s nikad manje bombastičnih najava izabranici Line Červara pripremaju za jedno veliko natjecanje, na govori se o zlatu, čak se i medalje više ne spominju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo, podsjetimo, zajednički organiziraju Austrija, Norveška i Švedska od 9. do 26. siječnja 2020. godine. Hrvatska u skupini igra protiv Srbije, Crne Gore i Bjelorusije, i, naravno, bez obzira na sve, favorit je grupe. Za mnoge će ovo Europsko prvenstvo biti test za glavni cilj 2020., Olimpijske igre u Tokiu, nakon kojih bi se od izborničke pozicije hrvatske reprezentacije trebao oprostiti i legendarni Lino Červar.

Kad smo kod Line Červara recimo kako je izbornik danas govorio o Manuelu Štrleku, koji neće igrati na Europskom prvenstvu, ali je i, kako smo spomenuli, najavio rastanak nakon Olimpijskih igara u ljeto 2020.

Prvo Štrlek? Je li Lino doista ”potjerao” Štrleka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram reći da ste vi mediji pisali puno, vidio sam njegove izjave. Reći ću jednu stvar. Ja ga nisam potjerao, ja sam njega uveo u reprezentaciju 2009. godine. Pričao sam s njim nekoliko puta, iznimno cijenim njegove igračke kvalitete, on je izniman realizator, vrlo brz i to može biti deficit jer ga nema na Euru. Iskreno sam pričao s njim, jako mi je krivo, to je bila njegova odluka, završio bih s time. Meni je drag i uvjeren sam da će se vratiti. Ne bi trebalo raspravljati više o njemu, tražio je pauzu. Mislim da to nije njegov oproštaj”, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije te je najavio odlazak, bez obzira kako završile Olimpijske igre u Tokiu.

“Mandat mi ističe nakon Olimpijskih igara, odlazim nakon toga.”

U kakvom su stanju igrači? Problema ima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekoliko igrača nema zbog ozljeda. Muče me ligamenti kod Muse, Karačić ima problema, Cindrić se sprema i nadam se da će biti u redu. Brine me Horvat, puno ga se gura na vanjskoj poziciji, vidim da se traži malo. Zjala je bitan, ali bitan je zdrav, kaže da ima problema s koljenom, to nije dobra vijest. Šipić je jučer imao problem sa zglobom i neće moći par dana trenirati”, rekao je izbornik te je dodao:

“Pred nama je važna godina. Euro u siječnju, u travnju kvalifikacije za Olimpijske igre ako ne budemo prvaci Europe, nakon toga u lipnju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a u srpnju Olimpijske igre. Praktički u prvom dijelu 2020. imamo nekoliko iskušenja, što nije jednostavno. Trebat će puno odricanja, od igrača do stožera, do logistike. Svi moramo biti dio tog projekta.”

Kako Červar vidi ”hrvatsku skupinu” na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neće biti lako, to su tri reprezentacije koje su u uzletu. Crna Gora, kad je kompletna, jako je dobra. Moramo biti oprezni i svaku utakmicu u grupi moramo uzeti posebno. Igrači moraju dati maksimum.”

Podsjetimo, u Zagrebu će treninzi potrajati do 24. prosinca, nakon božićnog predaha novo je okupljanje zakazano za 26. prosinca te će trajati do predzadnjeg dana 2019. godine, taj dio priprema će se održati u Poreču. Završno okupljanje je na Novu godinu, tada počinje treća te ujedno i posljednja faza priprema za Euro. Domaćin tog ciklusa je također Poreč, priključiti će se i reprezentativci koji igraju u Njemačkoj, odnosno Bundesligi.

U sklopu tog dijela priprema igrat će se i Croatia kup, uz Hrvatsku će nastupiti Bosna i Hercegovina i Katar.  U Poreču pripreme završavaju 7. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.