Gojunov mail kojim je opisao navodne nečasne radnje Bjelanovića: Brbić otkrio što je bilo presudno za otkaz

Foto: fah

Krešimir Gojun više nije voditelj Akademije Luka Kaliterna, dojučerašnji prvi čovjek omladinske škole Hajduka dobio je izvanredni otkaz zbog, kako su naveli na web stranici Hajduka, osobito teške povrede ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužio je Sašu Bjelanovića da je od njega tražio da se pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u viši rang natjecanja. Drugim riječima, navodno je traženo da druga momčad Hajduka, koja se natječe u Drugoj HNL, pusti utakmicu Šibeniku kako bi izborili plasman u Prvu HNL.

Slobodna Dalmacija u posjedu je maila kojim se Krešimir Gojun očitovao Upravi i Nadzornom odboru.

Gojun na početku svog maila naznačuje da poruku šalje kao očitovanje s obzirom da je ranije toga dana odbio potpisati izjavu koju su mu na potpis dali Predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Gojun piše da ga je Bjelanović pozvao u svoj ured u kojem su ga dočekali koordinator skautske službe Mario Brkljača i sam Bjelanović. Bjelanović je, tvrdi Gojun, razgovor zapodjenuo u smjeru da bi bilo dobro da Hajduk pomogne Šibeniku da izbori direktan plasman u Prvu HNL na način da se najbolji igrači, oni koji treniraju s prvom močadi, poštede u utakmici koja se igrala 5. svibnja.

Gojun je to, kaže, kategorički odbio jer se kosi sa svim njegovim principima i načelima zbog kojih je u startu i prihvatio posao u Hajduku i jer smatra da bi takvim postupkom bilo kompromitirano sve ono što Hajduk predstavlja navijačima i općenito ljudima u državi.

Nakon toga dobiva SMS poruku Tim menadžera B momčadi da se Bjelanović u prostorijama Akademije raspituje o mogućem sastavu za utakmicu protiv Šibenika. Istu je informaciju Gojun dobio i od trenera druge momčadi Marija Despotovića koji upozorava Gojuna da je i jedan igrač druge momadi spominje da bi bilo dobro pustiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojun je, kaže, zabranio da se daju bilo kakve informacije o mogućem sastavu, a Despotović je na sastanku upozorio igrača koliko štete Klubu mogu nanijeti takve izjave.

Gojun je o svemu navedenom izvijestio i Nina Martinića, člana Nadzornog odbora Hajduka koji je inicirao razgovor na tu temu. Svoj mail Gojun i završava sa zaključkom da je izjavu koju je dobio na potpis odbio potpisati jer je smatrao da se ne podudara s onim što je u mailu naveo te da bi i dalje želio nastaviti raditi svoj posao odgovorno, pošteno i profesionalno jer čast i ugled kluba moraju biti iznad svih, piše Slobodna.

Predsjednik Brbić dao je svoje viđenje događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon iznesenih tvrdnji gospodina Gojuna bilo je jasno da on i gospodin Bjelanović više zajednički ne mogu raditi. Ja sam za navedeni slučaj pitao gospodina Brkljaču koji mi je rekao da navodi gospodina Gojuna nisu točni i odluka je bila jasna”, poručuje Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.