Gold Cup: Nogometaši Haitija pobjedom protiv Kostarike osvojili su prvo mjesto u skupini B

Foto: Twitter

Nogometaši Haitija 2-1 (0-1) pobjedom protiv Kostarike u susretu posljednjeg, 3. kola osvojili su prvo mjesto u skupini B Gold Cupa, prvenstva Sjeverne i srednje Amerike, te tako izbjegli Meksiko u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haiti i Kostarika osigurali su prolazak u četvrtfinale i prije posljednjeg kola te su u Harrisonu odlučivali o tome koja će od tih reprezentacija igrati protiv Meksika, a koja protiv Kanade.

Kostarika je bila favorit uoči početka dvoboja, za prvo mjesto joj bio dovoljan i bod, a usto je i povela u 13. minuti autogolom Alexisa. No, u nastavku je Haiti kreirao preokret preko Nazona koji je iskoristio kazneni udarac u 57. minuti i Alexisa koji se golom u 81. minuti iskupio za autogol iz prvog poluvremena i tako izbjegao najtežeg mogućeg suparnika u četvrtfinalu.

Haiti je osvojio prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova, dok je Kostarika završila kao druga sa šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu dvije reprezentacije koje su izgubile svoja prva dva dvoboja Bermuda je nadigrala Nikaragvu sa 2-0 (0-0) ostvarivši svoju prvu pobjedu na Gold Cupu u povijesti. Strijelci su bili Simmons u 60. i Wells u 71. minuti.

TABLICA:
1 Haiti 3 3 0 0 6-2 9
2 Kostarika 3 2 0 1 7-3 6
3 Bermuda 3 1 0 2 4-4 3
4 Nikaragva 3 0 0 3 0-8 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.