Foto: fah

Ivan Perišić bi vrlo brzo trebao iz Intera otići na Otok, na legendarni Old Trafford. Ako je suditi prema pisanju dijela talijanskih i engleskih medija posljednja dva dana intenzivnih pregovora između Perišićevog agenta Fanija Ramadanija, Intera i Uniteda, bila su odlučujuća. Perišić je pred izlaznim vratima Intera, hrvatski nogomet pred najvećim transferom u povijesti. Ukratko, Talijani su popustili, United nije dao sve, Ivan je zadovoljan.

Svima, dakle, Interu, Manchester Unitedu, Jose Mourinhu koji inzistira na transferu te Ivanu Perišiću, je u interesu da se čitava priča što brže završi, po mogućnosti u iduća 24 sata s obzirom kako Inter već sutra odlazi na dugu pripremnu turneju, prema Kini te Singapuru. Kako stvari stoje Ivan će umjesto u Kinu krenuti s Unitedom na priprema u Los Angeles.

Prema pisanju talijanskih medija konačno je dogovorena i najspornija točka, naravno, novac, točnije odšteta Interu. Inter nije u potpunosti zadovoljio svoja očekivanja, no, našli su kompromis koji bi Inter mogao zadovoljiti ako se ispune klauzule vezane uz uspjehe Ivana Perišića te njegove nastupe u momčadi koju vodi slavni portugalski stručnjak.

Prema prvim informacijama Manchester bi trebao platiti 45 milijuna eura fiksno. Sve ostalo ovisi o učinku hrvatskog reprezentativca u novom klubu. Dakle, uz bonuse može zaraditi i dodatnih pet milijuna eura. Ako to usporedimo s transferom Peršića iz Wolfsburga u Inter prije dvije godine, koji je iznosio 19 milijuna eura, Talijani su sjajno trgovali. Kao i uvijek. Jednostavna matematika kaže koliko su profitirali, a ni Ivan nije prošao loše.

Izvor: narod.hr