Gotovo je: Najveći transfer hrvatskog nogometa u povijesti, Ivan Perišić ipak na vratima Old Trafforda?

Foto: fah

Ivan Perišić bi vrlo brzo trebao iz Intera otići na Otok, na legendarni Old Trafford. Ako je suditi prema pisanju dijela talijanskih i engleskih medija posljednja dva dana intenzivnih pregovora između Perišićevog agenta Fanija Ramadanija, Intera i Uniteda, bila su odlučujuća. Perišić je pred izlaznim vratima Intera, hrvatski nogomet pred najvećim transferom u povijesti. Ukratko, Talijani su popustili, United nije dao sve, Ivan je zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima, dakle, Interu, Manchester Unitedu, Jose Mourinhu koji inzistira na transferu te Ivanu Perišiću, je u interesu da se čitava priča što brže završi, po mogućnosti u iduća 24 sata s obzirom kako Inter već sutra odlazi na dugu pripremnu turneju, prema Kini te Singapuru. Kako stvari stoje Ivan će umjesto u Kinu krenuti s Unitedom na priprema u Los Angeles.

Prema pisanju talijanskih medija konačno je dogovorena i najspornija točka, naravno, novac, točnije odšteta Interu. Inter nije u potpunosti zadovoljio svoja očekivanja, no, našli su kompromis koji bi Inter mogao zadovoljiti ako se ispune klauzule vezane uz uspjehe Ivana Perišića te njegove nastupe u momčadi koju vodi slavni portugalski stručnjak.

Prema prvim informacijama Manchester bi trebao platiti 45 milijuna eura fiksno. Sve ostalo ovisi o učinku hrvatskog reprezentativca u novom klubu. Dakle, uz bonuse može zaraditi i dodatnih pet milijuna eura. Ako to usporedimo s transferom Peršića iz Wolfsburga u Inter prije dvije godine, koji je iznosio 19 milijuna eura, Talijani su sjajno trgovali. Kao i uvijek. Jednostavna matematika kaže koliko su profitirali, a ni Ivan nije prošao loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.