Gračan: Wales je kvalitetan, bit će teško i zahtjevno

Foto: fah

– Wales je iznimna reprezentacija, ali napravit ćemo sve za pozitivan rezultat, najavio je Nenad Gračan, izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije, uoči kvalifikacijskog dvoboja za odlazak na EP protiv Walesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra u petak u Karlovcu, s početkom u 20.15 sati, a u pitanju je ogled petog kola skupine 4 Lige B. Dosad su hrvatske nogometašice izgubile jedino od Walesa, na gostovanju s 0-4.

Unatoč tom porazu Hrvatska je prva na ljestvici skupine s devet bodova, dok Velšanke imaju osam. Uz taj poraz Hrvatska je dva puta pobijedila Kosovo, s 2-0 doma i 1-0 u gostima, te jednom Ukrajinu s 1-0 na domaćem terenu.

– Wales je odlična ekipa koja je nastupala na europskim i svjetskim prvenstvima. Osim ekipno Wales ima i veliku pojedinačnu kvalitetu. Bit će zahtjevna i teška utakmica. Nadam se da smo se dobro pripremili i da su cure svjesne situacije u kojoj se nalazimo. Pokušat ćemo napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat i nakon toga da odemo u Skoplje gdje nas čeka utakmica protiv Ukrajine koja je možda i zahtjevnija od ove prve, rekao je izbornik Nenad Gračan, dok je ogled za službenu internetsku stranicu Hrvatskog nogometnog saveza najavila i reprezentativka Tea Vračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već tjedan dana se pripremamo i naporno treniramo. Mislim da cure daju sve od sebe na treninzima. Pohvalila bih svaku suigračicu za njihovo zalaganje. Sad smo prve na ljestvici i mislim da imamo dosta dobre šanse s Walesom. Svaka će dati sve od sebe i potrudit ćemo se osvojiti nova tri boda, kazala je Vračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.