Kustić o Gračanovoj smjeni: ‘Mislim da je ovo dobro rješenje’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija od danas je u potrazi za novim izbornikom. Nenad Gračan podnio je ostavku nakon jučerašnjeg poraza od Škotske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza to je prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Žao nam je što smo izgubili jučer utakmicu. Nakon što je završila utakmica, sjeo sam s izbornikom za stol, porazgovarali smo i ponudio je ostavku. Danas je Izvršni odbor to prihvatio i mislim da je to u ovom trenutku dobro, rekao je Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, u razgovoru za HRT.

– Rekao je da je vjerojatno došlo i malo do zasićenja te da on misli da je možda najbolje da ponudi ostavku i tako smo došli do tog rješenja, objasnio je Kustić.

Gračan je na udaru predsjednika HNS-a Davora Šukera još od Europskog prvenstva u Italiji i San Marinu. Šuker je čak tražio njegovu smjenu, te na njegovo mjesto htio postaviti trenera Lokomotive Gorana Tomića, međutim, Izvršni odbor HNS-a tome se tada usprotivio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nije to prvi put da imamo različito mišljenje. Svi imaju pravo na svoje mišljenje. U tom trenutku, mislili smo da je to dobro jer smo prije Europskog prvenstva donijeli odluku da izbornik bude Nenad Gračan. Naravno da nismo htjeli samo tako raditi smjenu. Nakon ovoga, mislim da je ovo dobro rješenje. Siguran sam da će Izvršni odbor donijeti dobru odluku o nasljedniku. Ništa konkretno o imenima, kroz desetak dana ćemo naći prava rješenja, zaključio je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.