Grčka istraga: Na niti jednom pronađenom nožu nema DNK koji bi se povezao s ubijenim Michalisom

epa10790364 A man walks at the spot where a 29-year-old man was knifed to death during clashes between football supporters outside the AEK football club stadium in Nea Philadelphia on the night of 07 August, in Athens, Greece, 08 August 2023. He was one of nine people in total who were injured during violent incidents between AEK and Dinamo Zagreb supporters. Strong police forces were sent to stop the violence, detained 98 people involved in the incidents, while an inquiry to locate additional culprits and shed light on any other aspect of the case is continuing. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Dan nakon utakmice između Dinama i AEK-a u Ateni, grčka policija je objavila kako je sve prošlo mirno te su se obistinile informacije hrvatske policije da nitko od hrvatskih navijača nije stigao u Atenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, bilo je uhićenih.

“Tri su osobe uhićene, jedan od njih je 17-godišnjak jer je kod sebe imao nož. To je zaista nevjerojatno ako znamo što se događalo prije 12 dana. Grčki mediji danas su objavili nove detalje vezane za istragu. Tvrde da su policajci, češljajući snimke s nadzornih kamera, došli do trenutka kad se oko ubijenog 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa stvorila gužva te da su detektirali još 10-ak hrvatskih navijača, 10 ili 15 Grka za koje pretpostavljaju da su panathinaikosovi navijači te još pet osoba ispred stadiona za koje se pretpostavlja da su navijači AEK-a. U cijelom slučaju od početka nitko od AEK-ovih navijača nije uhićen”, izvještava RTL.

> Otac zatvorenog navijača: Sin mi je rekao ‘Tata, ja odavde živ neću izać’

Spominju se još dva noža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo da su već dva pronađena – jedan i kod 23-godišnjeg BBB-ovca. Kako navode grčki mediji – niti na jednom od četiri pronađena noža nisu pronađeni DNK uzorci koji bi povezali s ubijenim Michalisom. Sve su to neslužbene informacije i mi iz hrvatskih medija imamo problem potvrditi bilo što službeno – bilo preko službenih upita ili privatnih telefona grčkih glasnogovornika”, navode uživo iz Atene.

U ponedjeljak će o uhićenim Hrvatima s grčkim premijerom Kyriakosom Mitsotakisom razgovarati premijer Andrej Plenković koji u Grčku dovodi i ministra pravosuđa Ivana Malenicu kao i ministra vanjskih poslova Gorana Grlića Radmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.