Groteska u Bayernu: Salihamidžić želi dovesti trenera kojeg je Niko Kovač pobijedio sa 7:2!?

Foto: fah

Njemački mediji ponovno smjenjuju hrvatskog trenera, Niku Kovača, s klupe Bayerna. Naime, slavni njemački klub u posljednjih pet utakmica upisao je jedan iznenađujući i bolan poraz na Allianz Areni u prvenstvu od Hoffenheima, remizirao je na gostovanju kod ”slabašnog” Augsburga te ostvario tri teške pobjede, ali ipak pobjede, protiv Olympiakosa (Liga prvaka), Union Berlina i Bochuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji tvrde kako je u Bayernovoj svlačionici došlo do ozbiljnih razilaženja hrvatskog trenera i glavnih igrača. Bez obzira što njemački mediji pišu činjenica je da u takvim uvjetima nije lako raditi. Kovač niti jednog dana nije imao ozbiljnu podršku njemačkih medija, naprotiv, više ili manje bio je izložen podcjenjivanju, a dio medija otvoreno je nametao čelnicima kluba portugalskog stručnjaka Jose Mourinha.

Nažalost, uslijed takve atmosfere koja, uz manje prekide, vlada oko Bayerna igrači na terenu izgledaju previše opušteno, nezainteresirano, što je Kovač i primijetio i zbog čega ih je i javno u nekoliko navrata kritizirao.

I dok njemački mediji smjenjuju Kovača, a hrvatski se tome raduju, postavlja se pitanje tko bi ga mogao naslijediti? Navodno u igri više nije Mourinho, naime, Kovača bi mogao zamijeniti Erik ten Hag, trener Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Ajaxa favorit je Karla-Heinza Rummeniggea, koji ne prestaje s javnim pokazivanjem što zapravo misli o Niki Kovaču, o kojem puno bolje ne misli ni Hasan Salihamdžić, koji zapravo uglavnom povlađuje Rummeniggeu, barem kad je Kovač u pitanju, i na neki način papagajski ponavlja riječi slavnog Nijemca.

Njemački Sport1 ima informaciju kako Rummenigge ima svog kandidata za Kovačevog nasljednika, već smo ga spomenuli, a Salihamidžić ima pak neku svoju drugu viziju u kojoj ”vidi” novog šefa stručnog stožera Bayerna.

Dakle, o Niki se priča i piše kao o bivšem treneru iako u ovoj sezoni ipak iza sebe ima dobre rezultate, a imao je i prošle kada je osvojio s klubom iz Muenchena dvostruku krunu. Naime, Bayern je trenutno na 2. mjestu njemačke lige sa bodom zaostatka za vodećim, u grupnoj fazi Lige prvaka Bavarci su u tri utakmice slavili tri puta uz fenomenalnu gol razliku, 13:4. Pobijedio je Bayern Tottenham u Londonu s čak 7:2, a Tottenham je aktualni europski doprvak. I sad bi oni smijenili trenera?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se Salihamidžiću, koji navodno želi u Bayern dovesti argentinskog stručnjaka, trenera Tottenhama, Mauricija Pochettina, kojeg je Kovač nedavno pobijedio s već spomenutih 7:2!?

Podsjetimo još jednom, Niko Kovač sam sasvim sigurno neće i nema potrebu otići, mogu ga samo otjerati i to – dobro platiti. Naime, svoj ugovor do 2021. godine bivši hrvatski izbornik želi odraditi do kraja. Nakon devet odigranih kola Bayern je na drugom mjestu s 18 osvojenih bodova, ima, kako smo već spomenuli, bod manje od trenutno prvoplasirane Borussije Mönchengladbach. Kovač i Bayern se već u idućem kolu žele i mogu vratiti na vrh Bundeslige. A onda Niku mogu i smijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.