Guardiola očajnički želi s Manchester Cityjem osvojiti Ligu prvaka: Kupuju novog napadača?

epa09235994 Manchester City manager Pep Guardiola reacts after the UEFA Champions League final between Manchester City and Chelsea FC in Porto, Portugal, 29 May 2021. EPA/Pierre-Philippe Marcou / POOL

Manchester City, usprkos uloženim enormnim sredstvima, još uvijek nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Bili su prošle sezone jako blizu, no u finalu su posve zasluženo poraženi od Chelseaja. Što nakon svega preostaje Cityju i Pepu Guardioli? Nastaviti kupovati, prije ili poslije City će kupiti momčad koja će biti sposobna otići do kraja. Međutim, isplati li im se kroz godine uložiti milijardu eura za jedan trofej Lige prvaka, tim prije što su i Bayern i Chelsea s puno manje uloženih novaca stigli do najznačajnijeg europskog klupskog trofeja?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City u potrazi je za skupim igračem, a valjda onda i kvalitetnim, radi se o napadaču bivšeg prvaka Europe Bayerna, koji je ujedno i poljski reprezentativac, Robertu Lewandowskom. Poljska se na prošlom Euru nije proslavila, iako je igrao solidno ni Lewandowski nije briljirao. Inače, mediji s Otoka svako malo sele Lewandowskog iz Bayerna, a on i dalje brani boje kultnog njemačkog kluba. Nedavno se tako pisalo da bi Lewandowski karijeru mogao nastaviti u Londonu, u Chelseaju, sad su se navodno u igru uključili i ”Građani” Pepa Guardiole. Prema pisanju dijela medija navodno poljski napadač nije imun ni na pozive Real Madrida, koji je, za razliku od Cityja, u svojoj povijesti trofejnu vitrinu napunio peharima namijenjenim prvaku Europe.

Malo je vjerojatno da će Lewandowski u Real s obzirom kako spomenuti klub, sa svojim kontroverznim predsjednikom, Florentinom Perezom, prije svega želi francuskog reprezentativca Kyliana Mbappea. Podsjetimo, ugovor Roberta Lewandowskog s Bayernom  istječe u lipnju 2023. Dakle, nije potpuno izvjesno da će Poljak napustiti Muenchen ovog ljeta. Tim prije što Guardiola misli krenuti po Lewandowskog tek ako ne uspije dovesti svoju prvu želju, napadača Tottenhama Harryja Kanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.