Guardiola poručio Kloppu uoči derbija: ‘Izgovori su najgora stvar na svijetu’

Foto: fah

U Engleskoj se danas igra veliki derbi između aktualnog prvaka i bivšeg prvaka. Naime, Manchester City ima nevjerojatan niz pobjeda, a danas će se na Anfieldu od 17:30 sati susresti s pravim izazovom. Tko može biti veći izazov za Guardiolu od Liverpoola Jurgena Kloppa? Za razliku od Manchester Cityja Liverpool je u lošijoj formi te se nalazi na četvrtom mjestu sa sedam bodova manje u odnosu na City, koji k tome ima i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, dananjim eventualnim porazom Liverpool bi zapravo sam sebe izbacio iz utrke za naslov prvaka, odnosno obranu titule. Prije samog derbija u središtu pozornosti su zapravo treneri. Ne čudi s obzirom kako su i Pep Guardiola i Jurgen Klopp među najbolje plaćenim trenerima svijeta. Tako se Pep Guardiola osvrnuo na primjedbe Jurgena Kloppa glede rasporeda. Naime, Cityju je dozvoljeno da u prosincu ne igra svoju utakmicu protiv Evertona zbog koronavirusa, a Redsi navodno nemaju isti tretman.

“Rekao sam svojim igračima da kad se žalite i tražite izgovore, ne možete ići naprijed. Izgovori su najgora stvar na svijetu i u sportu. Možda po završetku meča možete neke stvari izreći u mikrofon, ali kada ste opušteni na press konferencijama, onda je jasno da nešto svjesno i namjerno izgovorite kako biste nekog isprovocirali. Nikad to nisam napravio ili sam možda jednom ili dva puta iz osobnih razloga tako postupio, ali nisam imao namjeru nekoga isprovocirati”, rekao je Pep Guardiola.

Na pitanje kakav pristup će njegovi igrači imati na Anfieldu Pep je najavio da se ide na pobjedu i ništa drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola je odgovorio i na pitanje novinara kakav će pristup imati njegovi igrači na Anfieldu. Ide se isključivo na pobjedu i ”ništa drugo”.

“Nikad u svojoj trenerskoj karijeri se nisam pripremao na remi. Ponekad nije moguće pobijediti jer je protivnik bolji, pa u zadnjih 10-15 minuta vidite kako je bolje ne izgubiti, ali da od početka krenem s takvim pristup, ne, nikada. Pokušavamo uvijek dobiti utakmicu. To ćemo i sada napraviti. Liverpool je prvak i ne sumnjam da ćemo vidjeti njihovu najbolju verziju, punu agresivnosti i entuzijazma. Bit će teže nego ikad, pa moramo biti  spremni, biti hrabri i pobijediti”, tvrdi Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.