Gubitnici Lige prvaka i dalje histerično kupuju igrače: PSG i Manchester City žele Lionela Messija?

epaselect epa04735949 FC Barcelona's Argentinian striker Leo Messi jubilates his first goal against Bayern Munich during the UEFA Champions League semifinal first leg match between FC Barcelona and Bayer Munich at Nou Camp stadium in Barcelona, Spain, 06 May 2015. EPA/Alejandro Garcia

Bayern je u finalu Lige prvaka svladao imenima vrlo jaki pariški PSG. No, još jednom se potvrdilo – imena ne igraju, momčad igra i momčad na kraju pobjeđuje, a Bayern je vrhunska momčad, što PSG posljednjih godina, otkako su krenuli s neviđenim i histeričnim kupovinama igrača, nikad nije bio. Po tko zna koji se puta potvrdilo da gomilanje igrača ne jamči i rezultat, posebno ne u izuzetno jakoj Ligi prvaka. Dokaz? PSG, no treba li veći dokaz od Manchester Cityja Pepa Guardiole, koji ponovno najavljuju kupovinu novih igrača? Kamo će sa ”starima” još se nisu odlučili i zašto oni ”stari’ više ne valjaju ako su donedavno valjali i ako su za njih izdvajana astronomska sredstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da im nije dosta, odnosno da žele još i još više dokaz je činjenica kako oba kluba, Manchester City i PSG, idu po ponajboljeg igrača svijeta Lionela Messija te mu šalju  javne poruke kako je više nego dobro došao u Manchester odnosno Pariz. A Messi? S obzirom na dolazak na klupu Barce Ronalda Koemana, koji se navodno odrekao Ivana Rakitića, iako ovaj nije sudjelovao u povijesnom debaklu Barcelone i porazu u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna 8:2, Messi ne bi imao ništa protiv odlaska, iako je svjestan da ga ugovor veže još jednu sezonu.

Messi prije svega čelništvu kluba zamjera na činjenici da na vrijeme nisu rekonstruirali momčad, odnosno da je nisu pojačali, Leo je navijao za povratak Neymara iz PSG-a, što se na kraju izjalovilo, iako zapravo nikad i nije bilo realno.  Nakon 2012. godine Barcelona je po prvi puta ove sezone ostala bez trofeja, Real im je u završnici preoteo naslov prvaka Španjolske, iako su u jednom trenutku Katalonci imali sve u svojim rukama.

I milanski Inter je pokazao zanimanje za Argentinca, no realno Talijani imaju manje šanse od Cityja i PSG-a. Prije nekoliko dana Cityjev trener Pep Guardiola se oglasio kako bi rado u svojim redovima imao igrača koji mu je donio dvije titule u Ligi prvaka. Naravno, govorimo o Lionelu Messiju, o kojem je jučer svoje rekao i na neki način poziv mu uputio i trener PSG-a Tuchel, koji bi bio presretan da Messi dođe na Park prinčeva, no ipak on je realniji od Guardiole. Tuchel smatra kako će 33-godišnji Argentinac karijeru završiti na Camp Nouu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Leo je dobrodošao! Postoji li klub koji ne bi doveo Messija da može? Ipak, odlučili smo ne pričati o transferima. Sljedećih nekoliko dana moramo sjesti i analizirati gdje smo pogriješili i što možemo popraviti. Što se tiče Messija mislim da će završiti karijeru u Barci. Messi je Barcelona i to je glavni razlog zašto mislim da neće otići iz Katalonije”, poručio je Tuchel.

Prema pisanju izuzetno dobro informiranog Mundo Deportiva Barcelona je odredila cijenu za Lionela Messija za koju bi mogao otići. Naime katalonski klub ne želi odustati od odštetne klauzule koja stoji u njegovom trenutnom ugovoru, a ona iznosi astronomskih 700 milijuna eura. Naravno, ne postoji klub na svijetu koji bi platio toliki novac, pa makar to bilo i za Messija. Međutim, njemu polako ali sigurno ugovor s katalonskim klubom ističe, a onda…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.