Guranje LGBT-a u nogomet: Homoseksualni nogometaš na terenu ‘zaprosio’ dečka

Foto: Instagram

24-godišnji australski nogometaš Josh Cavallo prije tri godine je objavio da je homoseksualac. Sada, tri godine nakon svoje velike objave, Cavallo se ‘zaručio’ sa svojim partnerom i igračem australskog nogometa Leightonom Morrellom. Učinivši to na nogometnom terenu ponovno je pokazao kako se LGBT gura u nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaprosio ga je na terenu svog kluba, a pratiteljima je poručio:

“Ovu godinu započinjem sa svojim zaručnikom. Hvala Adelaideu što mi je pomogao s ovim iznenađenjem. Vaša beskrajna podrška mi puno znači. Stvorili ste siguran prostor u nogometu, a to nisam mogao zamisliti ni u najluđim snovima. Ohrabrili ste me da svaki dan svog života živim autentično. Čini mi se ispravno što se ovo dogodilo na terenu, tamo gdje je sve počelo.”

Inače, kad je objavio da je homoseksualac, poručio je: “Dok sam odrastao, uvijek sam osjećao potrebu sakriti se jer me bilo sram. Budući da sam gej nogometaš, morao sam naučiti skrivati osjećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog nogometaša. Odrastanje kao gej osobe i igranje nogometa bili su samo dva svijeta koja se prije nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> LGBT agenda i u nogometu: Izbacili ih iz reprezentacije zbog ‘homofobnih’ poruka

I tako LGBT agenda očito sve više mjesta nalazi i u nogometu. Prisjetimo se samo Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru na kojem se osam reprezentacija usprotivilo odluci FIFA-e da se na utakmicama SP-a zabrani nošenje kapetanske vrpce duginih boja, kojom se promovira LGBT. One koje su htjele da se nosi vrpca duginih boja su nogometne sile poput Njemačke, Nizozemske, Švicarske, Engleske, Danske, Walesa, Francuske i Belgije.

HNS je poručio kako ih nitko nije pitao ni tražio da kapetan Luka Modrić nosi navedenu traku, a oni su tražili mogućnost nošenja trake s hrvatskom zastavom.
No, od prije nekoliko dana pamti se novi potez. Ralf Rangnick, izbornik austrijske nogometne reprezentacije, odbacio je s popisa igrača za sljedeću reprezentativnu akciju trojicu nogometaša bečkog Rapida zbog, kako tvrdi, ‘homofobnih’ ispada. Riječ je o igračima Guido Burgstaller, vezni igrač Marco Gruell i vratar Niklas Hedl. Navodno su uzvikivali ‘homofobne’ poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.