Habazin spremna šokirati svijet: ‘Nokautirat ću Shields, neće ona ništa napraviti…’

Foto: snimka zaslona

Nešto više od dva dana dijele nas do boksačkog spektakla u Atlantic Cityju i povijesne prilike za Ivanu Habazin (20-3), ali i njenu protivnicu, Claressu Shields (9-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedi li najbolja hrvatska boksačica neporaženu Amerikanku postat će WBC i WBO prvakinja u supervelter kategoriji. Shields, s druge strane, osim toga ima i priliku ispisati povijest svjetskog boksa te sa svega 10 profesionalnih nastupa imati osvojene titule u čak tri težinske kategorije. Bilo bi to brže od bilo koga, pa tako i aktualnog rekordera Vasyla Lomachenka kojem je za taj uspjeh trebalo ukupno 12 mečeva.

I Shields i Habazin samouvjereno su najavile meč koji nas čeka u noći s petka na subotu, a kako je ovo bio njihov prvi susret nakon sramotnog incidenta u Flintu, tako je i, sasvim očekivano, na press konferenciji palo puno teških riječi. Pogotovo iz usta dvostruke olimpijske pobjednice koja je stvorila jednu izrazito napetu atmosferu.

Zlatna djevojka američkog boksa stigla je na druženje s medijima noseći na leđima natpis ‘GWOAT’ (Greatest Woman of All Time), a Ivana se nikako nije mogla složiti s tom ‘titulom’. Štoviše, hrvatska boksačica iz Zlatara imala nešto drugačiju definiciju svoje suparnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Claressa Shields nije najbolja žena svih vremena, ali je najveća nasilnica svih vremena. Može pričati što god želi, ali govor je jeftin. Ona u petak neće napraviti ništa. Nokautirat ću je. Ovo je borba, a ne igra i došla sam po pobjedu”, poručila je Habazin.

Ovo je treći pokušaj organizacije ovog meča, a posljednji je put sve propalo zbog nemilih scena iz Flinta kada je na dan vaganja uoči borbe dogovorene za 5. listopada napadnut Ivanin trener James Ali Bashir. Događaj je to koji se teško zaboravlja, koji je poslužio kao svojevrsni skandalozni uvod u meč i o kojem je i ovoga puta bilo puno govora.

“Ona koristi situaciju iz Flinta kako bi postala nekakva hrvatska superzvijezda. To je toliko čudno. Ona je čudna, skupa sa svojim timom”, ispalila je u mikrofon Shields koja je na posljednjoj press konferenciji bila znatno aktivnija o Ivane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremnija sam no ikad. Postat ću svjetska prvakinja u tri težinske kategorije. Ivana nema šanse. Žao mi je, ali to je realnost. Da, probila se do vrha, ali ona je već odustajala u svojim borbama i odustat će opet. A pogledajte mene, ja sam sportašica koja se rađa jednom u sto godina. Toliko naporno treniram da će joj biti loše nakon meča. Ivana se bespotrebno pripremala, ona ne može napraviti apsolutno ništa kako bi me pobijedila. Garantiram vam da će ovo biti gotovo prije šest rundi. I to vam kažem šest jer drugačije udaram u ovoj kategoriji. Jača sam, brža… Ona će odustati. Da, u prvoj rundi će imati neko samopouzdanje, ali čim je udarim gotovo je s tim”, zaprijetila je Claressa nedugo uoči sučeljavanja na kojem je palo još teških riječi, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.