Hajduk čeka Rubin, Salzburg, Bordeaux ili Fenerbahče predvođen van Persijem

Jedini hrvatski predstavnik u posljednjem, 4. pretkolu Europske nogometne lige, splitski Hajduk saznao je imena šest potencijalnih protivnika uoči ždrijeba koji će se održati u Nyonu u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, koji nema status nositelja, svrstan je u skupinu 3, a mogući suparnici su mu ruski Rubin Kazan, austrijski RB Salzburg, turski Fenerbahče, francuski Bordeaux, poljski Lech Poznan i češki Slovan Liberec.

Kratki pregled mogućih protivnika Hajduka u 4. pretkolu

Rubin je u natjecanje ušao kao petoplasirana momčad ruskog prvenstva, a u natjecanje su se uključili u trećem pretkolu gdje su u dva susreta s ukupnih 4:3 nadigrali austrijske predstavnike, Sturm iz Graza. U novo prvenstvo Rusije krenuli su s tri poraza uz gol razliku 0:4, stoji na portalu Nogometplus.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahče je u Europsku ligu stigao kao poraženi u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka (dio za neprvake), gdje ih je u dvomeču nadigrao ukrajinski Šahtar s ukupnih 3:0. Prvenstvo Turske još nije počelo, a pojačanja poput Robina van Persieja i Nanija nisu bila dovoljna za plasman u Ligu prvaka.

Red Bull Salzburg je treća momčad od potencijalnih Hajdukovih protivnika koja je u Europa Ligu stigla iz Lige prvaka. Tamo ih je nadvisio Malmö s ukupnih 3:2, iako je nakon salzburških 2:0 izgledalo kao gotov posao. U prvenstvu su također krenuli loše. Mattersburg i bečki Rapid pobijedili su ih 2:1 pa aktualni prvaci Austrije nakon dva kola drže začelje.

Bordeaux se kao i Rubin natjecanju priključio u trećem pretkolu i tamo je rutinski nadigrao ciparski AEK iz Larnace s dvije pobjede i ukupnim rezultatom 4:0. Kao ni Fenerbahčeu, ni njima prvenstvo još nije počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lech Poznan stigao je u play off Europske lige kao jedan od poraženih u trećem pretkolu Lige prvaka. Aktualni prvaci Poljske najprije su nadjačali Sarajevo s ukupnih 3:0, da bi se zatim kao nepremostiva prepreka pokazao prvak Švicarske, Basel koji ih je isprati s ukupno četiri gola u mreži. Kao i Hajduk, i Lech za sada muku muči u domaćem prvenstvu gdje nakon tri kola ima isto toliko bodova, piše Nogometplus.

Slovan Liberec se poput Rubina i Bordeauxa u natjecanje uključio u netom završenom pretkolu gdje je s dvije pobjede prekinuo europski put izraelskog Ironi Kiryat Shmone. U češkom prvenstvu su prošle sezone završili kao dvanaesti, a plasman u Europu izborili su preko kupa i čine se kao najbolji ždrijeb. U prvenstvu nakon dva kola imaju četiri boda i nalaze se na diobi drugog mjesta.

Hrvatski prvak, zagrebački Dinamo ima status nositelja u ždrijebu 4. pretkola Lige prvaka, koji će se održati u 12 sati, te su njegovi mogući suparnici izraelski Maccabi Tel Aviv, srpski Partizan, švedski Malmo, albanski Skenderbeu i kazahstanska Astana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.