Hajduk godinu završio u minusu 11.8 mil. eura: Evo zašto to nije baš točno

eura
Foto: fah

Hajduk je na službenoj stranici objavio financijsko izvješće. Godinu je završio u minusu 11.8 milijuna eura. I to jer nije uračunat najveći transfer u povijesti kluba. Hajduk je ove godine prodao Luku Vuškovića Tottenhamu u rekordnom izlaznom transferu u povijesti kluba za 11 milijuna eura. No, Tottenham će ga moći registrirati kao svog igrača kada napuni 18 godina, što će se dogoditi 2025. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Otkriva li ovaj dokument katastrofalne vijesti za Marija Vuškovića?

Hajduk će taj prihod knjižiti u 2025. godini, što znači da već sad znamo da klub tu godinu započinje u knjigovodstvenom dobitku od 11 milijuna eura. Hajduk je na ime odštete već primio polovicu iznosa transfera, a drugu polovicu će primiti do kraja godine. Dakle, Hajduk već sada raspolaže tim novcem, ali ga ne knjiži kao prihod, što za posljedicu ima iskazan navedeni knjigovodstveni gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.