Hajduk (napokon) doveo lijevog beka! Hrvoje Milić potpisao za Bijele

Hrvoje Milić danas je potpisao ugovor s Hajdukom. Iako se o tome već tjednima priča, iako se zna da je Milić zatražio raskid ugovora sa ruskim Rostovom krajem lipnja, sve dok se ugovor nije potpisao navijači Hajduka se nisu željeli prerano veseliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milić je već neko vrijeme u Hrvatskoj, moglo se vidjeti i na tribinama dok igra Hajduk, a sad bi ga publika mogla konačno vidjeti i na domaćim travnjacima. Doznajemo da će biti među najbolje plaćenim igračima Hajduka. Osim rješavanja Hajdukova kroničnog problema lijevog beka, igranja za klub za kojeg i navija, Milić se igrama u Hajduku želi i nametnuti izborniku Kovaču, piše Nogometplus.

Tijekom procesa raskida ugovora i nakon što je već sve usmeno dogovorio s Hajdukom odbio je ponude Feyenoorda i Mechelena, dok je Dinamo i Zdravka Mamića već u zimskom prijelaznom roku odbio. Nije tajna da kao žestoki navijač koji često ide na navijačku tribinu ne može zamisliti sebe u plavom Dinamovom dresu iako bi mu to bio, smatraju mnogi, brži put do povratka u reprezentaciju.

Za one koji su pomalo i zaboravili, Hrvoje Milić rođen je u Osijeku 10. svibnja 1989. godine. Karijeru je započeo u rodnom gradu u dresu NK Osijeka za koji igra do svoje 17. godine kada prelazi u splitski Hajduk. U Hajduku nastupa za juniorsku momčad, a debi za seniorsku momčad ima u sezoni 2007/2008. kada bilježi dva nastupa u 1.HNL. Iz Hajduka odlazi vrlo brzo i to u švedski Djurgardens IF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu počinje značajniji napredak lijevog bočnog igrača u seniorskom nogometu. U sezoni 2008/2009. bilježi ukupno 31 nastup za prvu momčad švedskog kluba od čega 26 nastupa u ligi. Svojim nastupima dodao je 3 pogotka uz još toliko asistencija i 3 žuta kartona. Ukupno je te sezone skupio 1.853 minute. Sljedeću sezonu Hrvoje bilježi redovne nastupe u prvom dijelu sezone (10 nastupa uz 2 asistencije) dok u drugom dijelu sezone ne bilježi ni jedan nastup.

2011. godine se vraća u 1.HNL i to u pulskog prvoligaša Istru 1961 u kojem doseže najbolje trenutke svoje karijere. Za Istru u sezoni 2011/2012. bilježi 26 nastupa igrajući na pozicijama lijevog braniča ili lijevog krila. Kroz 26 nastupa ubilježio je i jedan pogodak (protiv NK Varaždina) i ukupno 2.186 minuta. Za Istru nastupa i sljedeće sezone kada igra još bolje i u 31 nastup bilježi 4 pogotka i 3 asistencije u ukupno 2.690 minuta provedenih na travnjaku. Pogađao je mreže Hajduka, Cibalije, Zadra i Intera iz Zaprešića.

U ljeto 2013. ponovno dolazi interes Hajduka te Dinama u kojem ga je vidjela uprava Istre 1961, ali se spletom okolnosti realizira transfer u Rusiju u Rostov. U to vrijeme dolazi i poziv izbornika Štimca u A reprezentaciju za utakmice protiv Škotske i Portugala, a upravo na prijateljskoj utakmici protiv Portugala u Ženevi, 10. lipnja 2013. ubilježio je prvi nastup te time njegova karijera dotiče zvjezdane trenutke. U prvoj ruskoj sezoni bilježi 25 nastupa te 1 pogodak i 3 asistencije. Nastupa na poziciji lijevog bočnog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od sezone 2014/2015. u njegovu statistiku ulazi i nastup u Europskoj ligi, dok u ruskom prvenstvu bilježi 20 nastupa i 1.586. minuta. Zbog financijskih problema i neredovitih nastupa Hrvoje Milić na kraju je prekinuo suradnju s ruskim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.